Jun-08: Achteruitvliegen

Afgelopen dagen heb ik flink wat Rolland Garros gekeken. De wedstrijden waren spannend, gevarieerd en (wat mij betreft) mooi om te bekijken. In dat geval neem ik het commentaar op de koop toe, al viel dat deze keer ook redelijk mee. Toen ik zat te kijken vloog er een vliegtuig over, ziet de schaduw rechtsonder:

Dat was niet de eerste keer, toen was ik te laat met een schermcopietje [PrtSc]. De 2de keer overigens ook niet. Hetzelfde traject vond ik opvallend, en misschien liggen de tennisbanen dicht bij een grote luchthaven. Maar toen ik er 1 achteruit zag vliegen begreep ik dat er meer aan de hand moest zijn. Het betreft een kabelbaantje met een vliegende camera die (dacht ik aanvankelijk) gecamoufleerd was als vliegtuig:

Maar al voor het vinden van de bovenstaande foto kon ik bedenken dat het ook een slimme vorm van reclame is. Dit ding schijnt al 2 jaar te vliegen, maar was me niet eerder opgevallen omdat er destijds vrijwel geen schaduw was door bewolking of dat ik gewoon niet heb gekeken; ik volg het niet elk jaar.

Reclame rond tennisvelden is nogal passief en minder opvallend in de kleuren lichtgroen op donkergroen. Als kijker vind ik dat wel prettig en minder storend dan de steeds bewegende lichtkranten langs menig voetbalveld. Maar reclamemakers willen meer. Hun stoort het niet als ze er wedstrijden mee verpesten. In dit gaval kon ik dan ook bedenken dat een vliegtuigmaatschappij uit de VAE (Verenigde Arabische Emiraten) dit object van een shirtreclame had voorzien. Zij maken ook reclame in het stadion zelf. De tennissers hebben wel kleine logootjes van kledingbedrijven, maar lopen niet met shirtreclame rond zoals Real Madrid, Arsenal, Benfica, AC Milan, Hamburger SV, Olympiacos en Paris Saint Germain. Met zoveel gesponsorde teams kan Emirates inmiddels zelf een voetbalcompetitie beginnen. Ze zijn waarschijnlijk al in onderhandeling met Herr Blatter, die net als Wawrinka uit de Confederatie Helvetica komt.

Advertentie

Geplaatst op 2015-06-08, in RTV-matig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Is er dan niets meer heilig?

  2. Wat er al niet bedacht wordt om reclame te maken ……

    Bezorgde groet,

  3. Ik vind het eigenlijk wel geinig…

  4. @Sjoerd: Mee eens en dat was ook de aanleiding om er iets over op te zoeken en te verbloggen. Toch denk ik wel dat dit nog een staartje krijgt. Dwz zelf had ik gevonden dat het al 2 jaar operationeel is, maar alle artikelen die ik vond zijn allemaal van dit jaar. Daar zeten ook stukjes bij van tennissers die er door afgeleid werden. En hier zit natuurlijk een soort oprekgrens van wat acceptabel is en waar reclamemakers mee wegkomen. En mogelijk draaien ze zoiets terug als blijkt dat de tennissers dit niet willen.

  5. Goh, ik heb het niet gezien en ook ik heb veel gekeken, vooral de eerste week. Het was mij ook al opgevallen dat het commentaar dit jaar iets minder irritant was. Zouden ze bijscholing hebben gehad of zouden dreigbrieven hen op een ander spoor gezet hebben. Straks Wimbledon, maar dat kan ik wegens vakantie dit jaar niet zien

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: