Jul-08: Komkommernieuws!!

Door het gedoe met Griekenland, de hittegolf, boot- en tunnelvluchtelingen raakt het jaarlijkse komkommernieuws volledig in de verdrukking.


Gelukkig is er Milieu Centraal die dit tij wil keren en met het volgende persbericht kwam:

Consument baalt van verpakte groente
ANP 2015-07-07, 08:35

Consumenten ergeren zich aan verpakte groente. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van voorlichtingsbureau Milieu Centraal blijkt dat driekwart van de mensen liever onverpakte groente koopt.

“Consumenten willen liever hun groente zelf uitkiezen zodat ze de beste er uit kunnen pikken en beter de hoeveelheid kunnen bepalen”, zegt Mariken Stolk van Milieu Centraal. Maar de verpakkingen hebben volgens Stolk wel degelijk een functie. Het plastic biedt bescherming tijdens het vervoer en de groente is langer houdbaar. “Komkommers die van ver komen blijven langer goed in het plastic. De milieubelasting van de verpakking is in de meeste gevallen een stuk kleiner dan de milieubelasting van het product zelf”.

Voordeelverpakkingen
Uit het onderzoek blijkt verder dat de consument liever een voordeelverpakking koopt dan een portieverpakking. Volgens Milieu Centraal kan de portieverpakking voor kleinere huishoudens juist weer handig zijn. Het voorkomt dat een deel van het product wordt weggegooid.

Milieu Centraal gaat met producenten en supermarkten in gesprek om te kijken of het mogelijk is om consumenten beter voor te lichten over de functie van de verpakkingen.


En dat Milieu Centraal een betrouwbare komkommerpartij is mag blijken uit hun bestuur; voorgezeten door Ed Nijpels, gesteund door piefen van de ANWB, Unlilever, Staatsloterij en de Rabobank.

Advertentie

Geplaatst op 2015-07-08, in Klimatig, Milieumatig, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Waarvan akte…

  2. Dit bericht las ik ook in Trouw, misschien is het waar. Het bestuur heeft er misschien wel verstand van, je weet maar nooit ;)

  3. Hihihi…. Ik houd van komkommernieuws….dus kom maar op 😆

  4. Lees nog even snel bij emigrant voordat hij alle tekst van mij verwijderd.

  5. @Dhyan: Inmiddels heeft Emigrant je reacties verwijderd. Hij zal daar zijn redenen voor hebben, daarbij is het zijn blog. Ik heb het meeste gelezen en heb er een reactie geplaatst. Het heeft geen zin om hier zaken te (her-)plaatsen, die onder blogberichten van Emigrant thuishoren. De meeste bezoekers zullen dit niet begrijpen. Daarbij dit is geen satellietblog van Emigrant. Dergelijke reacties zijn hier duidelijk offtopic en haal ik om die reden weg. Je kan binnen 10 seconde zelf een gratis wordpress.com blog beginnen waar je alles op kwijt kunt wat je maar wilt.

  6. Errug leuk verpakt, dit komkommernieuws!

  7. @Sunny Mama: ’t kwam goed uit. Zelf ben ik de laatste weken in een komkommermode. Ik heb nog een dozijn ‘zwaardere’ blogonderwerpen, maar daar staat m’n hoofd nu niet naar.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: