Jul-15: Ten Dam in ’t Geel

Oplettende Tourvolgers zullen de opmars van Laurens ten Dam opgevallen zijn. Hij klimt niet alleen uit het dal van het algemeen klassement, maar als het zo doorgaat staat ie morgenavond op plek -107 (jawel min 107). Froome eat your heart out!

Natuurlijk vraagt dit om enige onderbouwing voor de mensen die niet in voorspellende statistieken geloven. Ten dam stond na etappe 9 op de 178e plek in de algemene rangschikking. Na rit 10 stond ie 154e en was ie dus 24 plaatsen gestegen. Vandaag steeg ie na etappe 11 maarliefst 68 plaatsen naar plek 86. 68 is 2,83 x 24. En morgen gaat ie natuurlijk weer 2,83x stijgen ofwel 193 plaatsen omhoog en zo belandt ie op plek -107.

Advertenties

Geplaatst op 2015-07-15, in Fietsen, Overmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Leuk!
  Al ben ik toch bang dat deze grafiek een ander verloop gaat krijgen in de tijd.

  Vriendelijke groet,

 2. volgens mij geldt deze beredenering voor meer renners, dan zullen er ook wel renners zijn die hem voorbij gaan, maar ook renners die aan de onderkant van de lijst vallen.

 3. Ik vrees dat in een tour geen statistieken gelden… Maar alleen goede benen. Eigenlijk moet je het aantal klimmeters erbij betrekken…

 4. Nu ik weer thuis ben, volg ik de tour weer, maar jouw redenering kan ik niet helemaal volgen

 5. Typisch een geval van extrapoleren van cijfertjes, en dan ook nog van een zeer beperkt aantal cijfertjes. Zo ongeveer op de wijze, waarop economische ontwikkelingen worden voorspeld.

 6. @Pjotr: Je zou bijna denken dat het van Elstat komt. ;-)

 7. @bytheway: Die Majka steeg vandaag door zijn overwinning ‘maar’ 60 plekken in het klassement. (En die Buchman 72, maar dat ga ik hier natuurlijk niet opschrijven.)

 8. Ze moeten ondanks je statistieken toch nog wel ‘benen’ hebben om de uitkomst te presteren.

 9. Ten Dam liet het vandaag flink afweten. Zijn progressie zette niet door en hij steeg niet verder dan positie 58 in het algemeen klassement. Maar hij start morgen wel in het geel (van Jumbo-Lotto).

 10. Een briljante gevolgtrekking! ;-)

Reaxi - Graag alleen een nepnaam invullen. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s