Jul-31: Alkmaarse Bukparade

Ik tik nog even verder over het brugbukken in de Alkmaarse grachten. Eergisteren ‘vergat’ ik te melden dat naast de suppers een de rondvaartboten, ook jaarlijks de Alkmaarse Canalparade voor een fiks aantal bruggen moet bukken. In de loop der jaren heb ik daar een aantal foto’s van gemaakt, maar die hebben (tot nu toe) nooit m’n blog gehaald.

Nu dus wel, maar veel moet je er niet van voorstellen. Het is gezellig, maar ook erg kleinschalig. Duidelijk een slap aftreksel van wat er eerdaags in Amsterdam moet voorvallen. De laatste keer was het hier eind-mei. De organisatie en krant geven er hoog van op en spreken over flink wat toeschouwers. Uit ervaring weet ik dat dat niet zo is. Met 500 echte toeschouwers houdt het wel op. Die lopen mee en staan op verschillende plekken langs de kant, waardoor ze minstens 4-dubbel worden geteld. Gewone wandelaars en aanwonenden lopen altijd al langs de grachten en worden en-passant meegeteld. Zeker vanuit de bootjes lijkt het meer dan het is.

En dat nietsvermoedende wandelaars ook even kijken is niet gek; van de meeste bootjes komt een bak herrie, zoals het grijsgedraaide YMCA-nummertje. Het is ook vooral een optocht van Alkmaarse politieke partijen. Zij denken schijnbaar kiezers te verliezen als ze niet meevaren en kleurbekennen. Je kunt moeiteloos stellen dat die dit Holebi-feestje in Alkmaar kapen om zo aandacht op zichzelf te richten.

In Alkmaar zit aan de Bierkade het COC van NHN (Noord-Holland Noord) en de grachten zijn zeker geschikt voor een leuke rondvaart of parade. Maar veel meer is het dan ook niet. Het is zeker niet te vergelijken met de Canal Parade in Amsterdam. Maar misschien krijgt die ook overdreven veel aandacht van de media en staat ook daar langs hele stukken geen kip langs de kant.

Eerst maar even de brugbukkers bij de Zoutkeetbrug en vervolgens een setje foto’s die ik in de afgelopen afleveringen heb gemaakt.

Deze foto van de VVD-equipe in het Verdronkenoord was van dit jaar. Toen ik stond te kijken, keek een Duitse fietsechtpaar naast me mee. Ik maakte een grapje over de VVD, die hier als conservatief wordt beschouwd en te vergelijken is met de Duitse FDP (Freie Demokratische Partei). En dat het vreemd is dat hier de VVD de grootste partei is en in Duitsland de FDP bitter weinig stemmen krijgt en moeite heeft om de kiesdrempel te halen. Maar toen ik dat zei realiseerde ik me ook dat hun Partei-Chef Guido Westerwelle een paar jaar terug met een gendergenoot is getrouwd en dat Onno Hoes ook een VVD’ert is. Kortom op dit punt zijn deze conservatieve partijen dus wel echt liberaal.

OPA verdwaalde in de Oudegracht.

D66 in der Lindegracht.

PvdA in de Lindegracht.

Groenlinks vaart onder de Bokkebrug (Kanaalkade) door.

Turfhaven bij het Accijnstorentje.

Nieuwlandersingel, op de plek waar ik eerder de maanfoto maakte.

OPA boven de Singelgarage bij de Molen van Piet.

Advertentie

Geplaatst op 2015-07-31, in Alkmaar, Brugmatig, Kiesmatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. Uiteindelijk lijkt het ’n beetje opeen verkiezingskaravaan. Maar wel een mooie.
  Bij het zien van de titel dacht ik dat het over shag zou gaan. ;)

 2. Dat gevoel krijg ik ook, meer een soort van verkiezingsoptocht.
  trouwens wel gevaarlijk, bukken met al die homo’s achter je.

 3. Ook bij mij komt het idee van een verkiezings caravaan te voorschijn.
  Zonnige groet,

 4. Ze hebben zelf veel leut, en dat maakt al veel goed.

 5. @Bertie: De uitdrukking bukshag kende ik niet, maar nu dus wel. ;-)

 6. @Sjoerd: Idd en zo ver ik weet zijn hier nooit problemen met die parade.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: