Sep-25: Kunst/Zinnig

Dit kunstwerk hierboven heb ik niet zelf gemaakt. De foto wel. Die is van een muur hier in de stad na een flinke brand op Nieuwjaarsochtend. Er zijn nog steeds archeologische onderzoeken gaande, maar ook zo’n muur vertelt veel als je er goed naar kijkt.

Advertentie

Geplaatst op 2015-09-25, in Alkmaar, Kunstmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. In dit geval is het kunstwerk zien het ook maken: schitterend!

 2. Nou zo veel is dat niet toch? Je ziet waar de trap was, een betegelde keuken wellicht.

 3. Intrigerend beeld..! (ik durf ‘mooi’ niet te zeggen omdat het zo triest is, maar zulke ‘bewoningsfossielen’ heb ik vaak erg staan bewonderen: de behangetjes, verfjes, tegeltjes, voor elke verdieping anders, prachtig geschiedenispatchwork! Hier is bijna niets meer over, alleen zwart, vooral bij de trap, dat toont wel hoe wreed verwoestend die brand was :-/)

 4. @Dhyan: Omdat het ‘kunst’ is laat ik nog even in het midden wat ik er zelf in xi. Misschien komen die dingen wel langs in de reaxi’s.

  @Jolie: Het is inmiddels 9 maanden geleden en niemand is er ook maar bij gewond geraakt. Wat dat betreft zit ik er niet mee als je zo’n muur intrigerend mooi vind. ;-)

 5. Daar is idd heel wat op te zien. Mooie foto. Zo’n beeld leeft, de trappen de verdiepingen de verschillende kamers. Ik mag dat wel.

 6. Het toont heel recente geachiedenis van mensen die daar woonden en de oorzaak van dit beeld, dat is waarom het ontroert.
  Of je het kunst mag noemen weet ik niet.

 7. Ik weet niet wat kunst is. Dit is wel een intrigerend beeld. Net als Jolie sta ik ook gefascineerd te kijken bij deels afgebroken huizen, naar waar ooit mensen hun tanden stonden te poetsen, de trap afliepen, in de keuken kookten ….

 8. Ik geloof niet dat ik het scherp zie. Alsof ik naar binnen kijk bij een heel groot gebouw.

 9. @Mack en anderen: Als je er op klikt verschijnt er een grotere versie. Maar dan nog kan enig uitleg geen kwaad. Dit is een oude muur die is blijven staan nadat er 2 behoorlijke winkelpanden met wat bovenwoningen tot op de grond zijn uitgebrand. Op dit moment staat er een traliehek omheen en is er een ploeg archeologen bezig voordat er opgebouwd gaat worden. Maar ook die muur van circa 2,5 verdieping is behoorlijk oud met verschillende steenlagen. Hij staat open en bloot tentoon midden in het centrumste centrum van Alkmaar. En dagelijks lopen er veel winkelende mensen langs, dus mag ie ook best op dit blog. Wat je ook goed kan zien is dat branden zich vooral langs trapgaten een weg banen. Eigenlijk zou voor de brandveiligheid onder aan elke trap een (gesloten) deur moeten zijn zodat het trapgat niet als trekgat gaat functioneren.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: