Nov-10: Kerstpakje

Begin oktober nam ik -onderweg naar de afhaalindonees- de onderstaande foto:


Inderdaad ‘vroeg hè?!’ Maar goed vervolgens kregen we in midden-oktober een koude golf (ongesjoemeld) met nachttemperaturen van tegen de 3 graden boven nul. Dat bracht mij overigens nog niet helemaal in de Kerstsfeer.

Inmiddels is het weer een stuk warmer met een piek van ruim 18 graden afgelopen zaterdagmiddag. Die opwarming scheelt behoorlijk aan aardgas en stookkosten. Maar nu ben ik dus nog minder in Kerststemming en denk ik nog niet eens aan Sinterklaas met gevolg(en). Dat ik onlangs de verkoper uit deze winkel aan de overkant in Kerstpak tegenkwam vond ik natuurlijk leuk, maar ook dat had meer indruk gemaakt met een flinke laag sneeuw er onder.

(Hij poseert op de plek waar een paar dagen later Bertje Doperwtje (zoals immer klimaatbestendig) in korte broek liederen ten gehore bracht.)

(Eind-2015 was het zaakje vertrokken en sinds circa 26 april 2016 is er een tijdelijke WO-II raamexpositie.)

Advertentie

Geplaatst op 2015-11-10, in Alkmaar, Klimatig, Shopmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

  1. Misschien sneeuwt het wel in Australië :)

  2. Het zweet breekt je uit bij het zien van dit…

  3. Wie is die man dan ik kerspapierverpakking?

  4. Ik ben helemaal nog niet in feeststemming… Ik zie er de fun nog niet van in.

  5. @Dhyan: Die werkt dus in die kerstwinkel aan de overkant. Hij vond het prima dat ik een foto van hem maakte. Maar omdat ik niet gezegd had dat ik die misschien wel op een blog zou plaatsen, heb ik hem maar van een donkere Roy Orbisonbril voorzien

  6. Wat slim, die bril erover photoshoppen! Goed idee voor de privacy. Het pak vind ik wel geestig, zo heerlijk over the top. Voor 1 halve dag per jaar zou ik het wel aantrekken :)

  7. @Jolie: Waarschijnlijk was ie net lege dozen aan het wegzetten voor de dozenwagen. Hij stond met iemand te praten en toen ik langsliep liep die net weg. Vervolgens vroeg ik netjes of ik hem op de foto mocht zetten. Hij vond dat leuk en ging er goedvoor staan. Maar ja, zoals met veel foto’s weet ik helemaal niet of het ooit op dit blog komt en ik blog een beetje anoniem. Dus had ik hem daar maar niets over verteld. Dan is MS Paint (want meer gebruik ik vaak niet) best handig. Mogelijk staat ie in krantenadvertenties wel gewoon zonder bril en heeft ie er totaal geen moeite met wat publieke aandacht. Anders trek je ook niet zo snel zo’n cadeaupak aan. ;-)

  8. Ik raak meestal pas in sintkerstpaassfeer als de betreffende feesten achter ons liggen. Ik loop dus erg achter de feiten aan, en als ik kerstspul zie begin oktober denk ik dat het nog is van vorig jaar.

  9. @Xi, ja, mensen schrikken er vaak toch van, als je erbij zegt ‘mag ik het in mijn weblog zetten?’ Als ik het achteraf per mail vraag (bijv uitjes met kinderen en hun ouders) en ik krijg van één van de ouders geen antwoord, dan volgt er geen blogstukje :) Soms heel jammer, maar beter dat dan een probleem :) (ik heb nu ‘visoenen’ van oude stukjes met kinderen-in-speeltuinen-en-pretparken met …zonnebrilletjes ;-)) En ja, dit Pak kan inderdaad best voor publiciteit geweest zijn :)

  10. Oeps…..het is pas november…. Weg met die man. als Sint vertrokken is, mag de kerstboom erin ( de kerstman mag wel meteen met de Sint mee naar de zon)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: