Nov-13: Zwerffietsquiz 2015.4

Zelf vond ik deze quizvraag met weinig houvast behoorlijk lastig. Het ging er om om te weten waar dat tunnelbord stond en vandaar de weg (de D17) door te trekken. Nou fietste ik zelf meer in een slingerlijn, maar kwam ook zo uit in Champlitte, waar ik het die middag gezien de warmte voor gezien hield. De 2de gok van Bytheway was sneller goed dat ik verwachtte. Alleen verloor hij z’n eerste plaats na een derde gok die duidelijk minder goed was. Dit in het voordeel van Emigrant die dus met de 10 punten (en by the way de eerste plek van het algemeen klassement) aan de haal gaat. Op de luchtfoto van Google is goed te zien dat de tuin van het slot overdag een flinke schaduw heeft. Op die kaart staat ook een supermarkt en een hotel, maar niet het hotel waar ik sliep en er een stuk beter uitzag. Dat hotel staat wel duidelijk op streetview. Er werd trouwens flink gewisseld. De plaats die Bertie aangaf kon ik niet in Frankrijk vinden, maar ik vermoed dat ze Velet bij Gray bedoelde.

Het verslag staat hier.

Daguitslag:

Daguitslag 4e ronde            Classement Général
1. 10p Emigrant (Champlitte, 0km)     1. 28p Emigrant
2. 9p Jose (idem)            2. 27p Dhyan
3. 8p Hanscke (Fontaine-Française 15,9) 2. 27p Pjotr    
4. 7p Dhyan (idem)            4. 25p Hanscke
5  6p Bertie (Velet 24,6km)       5. 19p Cohler
6. 5p Bytheway (Bèze, 26,4km)      5. 19p Jose 
7. 4p Pjotr (Melin, 31,1km)       7. 18p Jolie  
8. 3p Sjoerd (idem)           8. 17p Bertie
9. 2p Cohler Chemilly 47,0)       9. 12p Bytheway
10. 1p Jolie Darney 73,5         9. 12p Sjoerd
                     11. 8p Henk50
                     12. 5p Fruttekoek
                     13. 3p Koen 
                     14. 0p Terrebel


De oorspronkelijke quizvraag was:

Op de 8e fietsdag werd het nog een stuk zonniger en warmer en uiteindelijk een graad of 26 tot laat in de avond. Vanuit Chaumont heb ik toch weer eerst het kanaal opgezocht en zuidwaarts vervolgd tot een grotere stad met mooi stadsmuur. Was ik nog niet eerder geweest en zag er puik uit. Rond een uur of half 2 vertrok ik weer en ging ik maar weer terug naar het kanaal dat daar was oostelijker loopt. Alleen was het fietspad er niet meer en dat kwam door wederom een tunnel van zo’n 4,8km. Ik trof daar een mooi informatiebord, waar uit af te leiden is dat dit het hoogste punt is van het Canal Champagne-Bourgogne.

Het dieper liggende kanaal en de tunnel waren door de vele bomen en struiken niet goed zichtbaar. Een alternatieve route voor de fiets vond ik niet en daarop besloot ik dit mooie bord en de scheepstunnel rechts te laten liggen en het kanaal op te geven. Ik belandde in een glooiend gebied, met zeer kleine plaatsen.

Na 93 km fietsen trof ik eindelijk weer eens een supermarkt in een van die plaatsen en scoorde daar voor de 2de keer deze dag een halve liter fris. Bij vertrek had ik al een halve liter water uit de kraan meegenomen en later heb ik nog een halve liter water gekocht. Het plaatsje had een slot met flinke tuin en wat banken heerlijk in de schaduw. Eerder had ik hier 3 hotelletjes gezien en omdat ik het zo warm vond leek het me ook wel wat om eens na te gaan of dat iets was. Zo niet, dan kon ik best nog wel een kilometer of 30 doorfietsen, het was nog net 4 uur. Het eerste hotelletje had voor mij een prima kamer, niet aan de drukke weg, lekker koel en een prijs die me aansprak. Kortom ik vond het een handige plaats om te overnachten. Verderop was een restaurantje met een groot terras, waar ik heerlijk buiten at.

De vraag is deze keer dan ook: In welk plaatsje overnachtte ik van 9 op 10 september?

Tot maandagavond 16 november 23:58 kan er worden gegokt. Vermeende oplossingen gewoon weer in de reaxi’s hieronder. Iedereen mag zoveel gokken als gewenst, per deelnemer telt alleen de laatste gok. Het gaat er om wie er het dichtste bij komt; die krijgt 10 punten, de volgende 9 etc. Het kan zo uitkomen dat meer mensen hetzelfde bedenken en dan krijgt de eerste de meeste punten en de volgende 1 punt minder.

(Plaats alleen een woon slaapplaats en geen ondersteunende opmerkingen, die de gokken van latere gokkers kan beïnvloeden. Ik haal zoiets vrij snel weg. Later is er na de oplossing alle ruimte om er over door te meutelen.)

Uitslag derde rondeUitslag tweede rondeUitslag eerste ronde

Er volgen nog 2 gokrondes, waarvan de laatste met dubbele punten.

Geplaatst op 2015-11-13, in Gokmatig. Markeer de permalink als favoriet. 16 reacties.

 1. Meximieux

 2. Champlitte

 3. Bèze

 4. Mijn gok is Melin.

 5. Mijn gok wordt Gray

 6. Ik ga voor melin

 7. Champlitte

 8. Fontaine-Francaise

 9. Chemilly

 10. Ray-sur-Saone

 11. of toch maar Fontaine Francaise

 12. Champlitte

 13. Nom d’un chien! Ik dacht dat ik alleen in Duitsland goed was.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s