Dec-08: Veiligheidsregio

De laatste dagen heb ik het wat drukker en dan vier ik nog niet eens Sinterklaas. In elk geval ga ik nog de laatste anderhalve dag van m’n afgelopen fietsvakantie verslaan. Daar moet ik dus nog aan beginnen. Ik had nog wel een eerder blogbericht op de plank en oplettende blogdoorzoekers hadden daar misschien al iets van gevonden. Aan m’n topografische afkortingenpagina heb ik Nederland toegevoegd. Hier het bijbehorende landkaartje:

Het zal niet iedereen opgevallen zijn, maar ook in Nederland rijden auto’s waaraan je kunt herkennen uit wel gebied ze komen. Alleen is dat tegenwoordig beperkt tot ambulances, brandweerauto’s en ME-busjes. Tot enkele jaren terug deden de regionale politiewagens er ook aan mee, maar dat eindigde met de komst van de nationale politie.


Nederland kent dus nog altijd 25 veiligheidsregio’s (zie ook wikipedia) en dat zie je terug in de eerste 2 cijfers van ambulances en brandweerwagens. Hier in Noord-Holland Noord beginnen die allemaal met 10. Als ik een 13 zie, dan komt die uit Amsterdam-Amstelland. Naast de nummering van de regio’s gebruiken ze ook afkortingen en die zie ik hier als NHN terug op ME-busjes. Hier de complete lijst.

Op die pagina verschijnen ook steeds meer links als ik over zo’n regio of plaats heb geblogd. Denk aan Alkmaar of Twente in Nederland en bijvoorbeeld Rastatt en Baden-Wüttemberg in Duitsland of Laon en Champagne-Ardennes in Frankrijk.

Advertentie

Geplaatst op 2015-12-08, in Regiomatig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

 1. Ik woon dus in de regio 13.
  Of dat dan iets vertelt over een geluksfactor betwijfel ik.
  Maar leuk vind ik het wel!

  Vriendelijke groet,

 2. Voor gelderland vind je ook nog GE en Limburg wordt regionaal afgekort tot LI

 3. @Sjoerd: Dat ga ik aanpassen. Er is veel gerommeld met afkortingen voor onze provincies, maar ik zie nu ook dat er officiëlle ISO-3166 codes voor zijn, waaronder LI. Waar van toepassing ga ik dat hier doorvoeren, maar dat zal zeker voor m’n volledige afkortingenbestand (die ik ook al eens bij wilde werken) wel even duren.

 4. BZO. Dat betekent natuurlijk Brabanders Zijn Ontembaar.

 5. Deze post had ik per ongeluk over het hoofd gezien :-) Leuk altijd, dat soort code’s; ik kende ze al van de p2000-berichtjes, en vroegah vond ik het ook geestig om de herkomst van IP-adressen te kunnen herkennen, maar dat is in de loop van de jaren ondoenlijk geworden ;-) ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: