Dec-15: Blog Regio Voortgang

Tot mijn grote verbazing ben ik nog steeds niet gestopt met m’n overzicht van Regionale Bloggers: ximaar.blogspot.nl. Het aantal groeit moeizaam, terwijl ik de defenitie van regiogebonden bloggen behoorlijk heb opgerekt. Ik vind af en toe dus nieuwe, maar aan de andere kant vallen oude net zo makkelijk af door te stoppen of te stoppen met het af en toe schrijven over de eigen regio, stad, streek of dorp. Komt ook omdat ik actueel erg belangrijk vind. Er zijn al voldoende blogverzamelpagina’s waarvan de helft der linken niet meer werkt omdat een blogger gestopt is.

Dat ik er nog altijd mee doorga komt ook omdat ik er erg weinig werk aan heb (een uurtje per week als ik het zoeken naar regionale blogs niet mee tel) en ik ‘m zelf gebruik om te zien of er bij mijn favoriete bloggers verse berichten zijn verschenen. Daarvoor gebruik ik dus dat lijstje in de linker kolom. Ook het lijstje er onder met berichten van bloggers die over bloggen schrijven bekijk ik regelmatig. Tegenwoordig staan er her en der menuutjes om direct naar zo’n andere lijst te springen. Dat ik die lijst meer gebruik komt ook omdat OBA het wat af laat weten. Sommige blogs verschijnen niet meer in die lijst en de lijst zelf wordt steeds vaker vervuild met semi-commerciële blogs over make-up en verre vakantietips.

Opvallend is ook dat het aantal mannen en vrouwen dat af en toe regionaal of lakaal blogt erg in evenwicht blijft; circa 100 tegen 100.

Verder heb ik het woord ‘prutssite’ uit de header gehaald. Dat geeft inmiddels een verkeerde indruk, zo prutserig is het niet meer.

Door drukte rond m’n fietsverslag en veel werk bij een paar fietsersbondafdelingen, wat VvE-werk en nog wat ander vrijwilligerswerk is het er nog niet van gekomen om de bloggers die op de lijst staan persoonlijk te informeren. Let wel het zijn simpele links en de info die ik er bij zet komt uit de betreffende blogs. Daarbij let ik er ook op of blogs geblokkeerd zijn voor zoekmachines. Net als blogs achter een wachtwoord neem ik die niet in de lijst en/of de overzichtskaart op.

Natuurlijk blijven tips welkom. Kan gewoon hieronder of via .

Geplaatst op 2015-12-15, in Regiomatig, Webmatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Het valt nog mee dàt er af en toe regioblogs bijkomen. Het totale blogbestand lijkt al een paar jaar terug te lopen, ook ik zie verschillende bloggers die hun weblog niet regelmatig meer bijhouden.
    Wel vind je meer en meer digitale damesbladen; mode- , beauty-, mindwellness- en verantwoorde foodblogs en dergelijke. .
    En fotoblogs, die brengen een regio soms heel mooi in beeld..

  2. @Bertie: Er staan zo’n 20 blogs tussen die erg veel met foto’s hebben. Maar die foto’s zijn dan wel uit de eigen omgeving. Veel fotografen willen juist overal fotograferen, behalve in hun eigen omgeving. Prima, maar die gaan maar op zo’n Telegraaf-vakantieblogpagina staan. Voor voedsel en Wellness biedt de Telegraaf ook voldoende ruimte. Maar iets als Region kennen de meeste blogverzamelsites niet. En als er wel zoiets is dan staan de echte bloggers daar niet in en vind je er wel rommel die er niet in thuishoort.

    Dat ik er regelmatig nog een paar vind komt door m’n eigen zoeken op minder bekende plekken. Maar ook de opbrengst daarvan valt tegen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: