Jan-01: Schrikkel Smakelijk!

Dit jaar krijgen we weer een bonusdag, waarschijnlijk ergens aan het eind van Februari. Komt omdat Januari en Februari als laatste maanden aan onze kalender zijn toegevoegd. December bevat Deci wat 10 is, November Nove wat 9 is en de Okta van Oktober staat voor 8. Daarmee beginnen we een jaar om een of andere reden met de maanden 11 en 12. In het verleden is er dus duidelijk gesjoemeld met de kalender. Lijkt mij een fijne klus voor Opstelten, Blatter, Cruijff, Münsterman en wat VW-leiders om dat eens tot de bodem uit te zoeken.

Alle overige bezoekers wens ik het beste en vooral dat een ieder zijn of haar hoofd koel houdt en op de juiste momenten de juiste keuzes maakt. En dan maar hopen dat het geen verschrikkelijk jaar wordt.

Advertentie

Geplaatst op 2016-01-01, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Een schrikkeljaar. Heerlijk! Voor mij is dat een extra vakantie-dag, want mijn organisatie rekent in aantal werkbare uren ipv aantal vrije uren/dagen. Een feestdag in het weekend betekent dus een extra vrije dag naar keuze.
  Voor mij kan 2016 dus niet stuk.
  Hopelijk wordt het voor jou en alle anderen ook een stukloos jaar.

 2. 29 februari een maandag, 25 en 26 december een zaterdag en zondag. Arbeidsproduktiviteit in statistieken stijgt -pak ‘m beet- met één tot anderhalf procent.

 3. Met jou erbij kan het nooit een verschrikkelijk jaar worden. Ik wens je vrede en alle goeds

 4. Kome wat komen gaat, ik schrikkel niet zo gauw.
  En jij natuurlijk ook niet ☺

 5. het is alvast een goed jaar voor de werkgevers.

 6. De telling van okta nove en deci, nooit bij stil gestaan dat dit verwees naar getallen. Met jouw uitleg lijkt dat geheel logisch. Zo zie je maar, sjoemelen is van alle eeuwen en misschien moet niet alles tot op de bodem uitgezocht worden, want wie weet wat er dan nog allemaal aan het licht komt. Ik hoop dat een verschrikkelijk vreedzaam jaar wordt, maar ik ben bang dat we blijven steken in hopen….. Ik wens jou in ieder geval wel alle goeds voor 2016.

 7. Nee, het is een brug over de Loire bij net voorbij Candes St. Martin, richting Saumur.

 8. Dat van die getallen klopt, deze telling was gebruikelijk bij de Romeinen. Daarvan zijn onze namen van de maanden afgeleid. Augustus is genoemd naar keizer Augustus, Juli naar Julius Caesar, Op deze pagina van Onze Taal is meer info te vinden: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/namen-van-maanden.

  Hoe dan ook: ik wens je een heel goed 2016 toe!

 9. @Trijntje: Of de link naar december daarin: https://onzetaal.nl/taaladvies/advies/december

 10. Iedereen dank voor de wensen. Inmiddels kan ik die opnieuw inzetten voor de Oosters Orthodoxen en Kopten, die rond deze tijd hun Kerst vieren en over 5 dagen hun Nieuwjaar hebben.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: