Jan-30: Mijn Droom PC

Afgelopen nacht was ik flink aan het klooien met m’n nieuwe laptop. Dat ding was rechtsonder het toetsenbord voorzien van 2 schuifregelaars, waarmee je de kleur en leuke en kleurige Mondriaanse patroontjes op de volledige buitenkant kon instellen. Ik vroeg me af hoe ze dat voor elkaar kregen en of het ook werkte als de spanning er af was. Dat laatste heb ik niet geprobeerd, zo ver kwam ik niet. Wel merkte ik dat er 3 gladpapieren omslagen om zaten, zoals vroeger zo’n glanzende omslag om een boek.

Kortom nog meer mogelijkheden om het uiterlijk te veranderen. Uiteindelijk bedacht ik dat gewoon lichtgrijs prima was. Maar die kleur kreeg ik niet meer ingesteld. Hij bleef staan op een patroon van een donker rode grofgebreide kabeltrui. Ook best. Ik had er inmiddels voldoende tijd aan verknoeid en werd -zoals de laatste tijd gebruikelijk- om half negen wakker. Een half uur later zette ik mijn oude aftandse zilvergrijze laptop aan om tijdens het ontbijt het laatste Teletekst-nieuws te lezen en wat nieuwe blogberichten te bekijken.

Advertentie

Geplaatst op 2016-01-30, in Overmatig, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 17 reacties.

 1. Wat een mogelijkheden kun je dromen, hahaha… Zal ik een laptoplap voor je breien? ☺

 2. weer iemand dit nog teletekst leest, net als ik.
  was laatst nog een nieuwsitem, of het afgeschaft moest worden omdat het niet meer van deze tijd zou zijn, uit onderzoek bleek er nog heel veel belangstelling is voor teletekst.

 3. Teletekst blijft voor mij een prettige nieuwsvoorziening.
  Al heb ik daar geen gekleurde laptop voor nodig …..

  Vrolijke groet,

 4. @Rob en Bytheway: Ik heb geen TV. TV kijk ik op m’n laptop. Via de Telekekst site heb ik wat snelkoppelingen en gaat dat een stuk vlotter dan op TV.

  In GBR is hun Teletext alweer wat jaren afgeschaft en de VRT stopt er ook mee. In NL is het nog behoorlijk populair omdat ze er meer werk van maken. Berichten verschijnen er vaak het eerst en het klopt vrij goed.

 5. Waar heb je die laptop dan vandaan, het lijkt wel zo’n noviteit uitprobeersel van Chinapost.

 6. teletekst op de laptop gaat veel sneller en gemakkelijker dan op de tv, zeker als je via een schotel kijk,dat werkt niet vlekkeloos.

 7. Waar een mens al niet van kan dromen… Doe mij maar een gewone PC. Daar kom ik prima mee uit.

 8. Ik lees ook nog steeds teletekst, op mijn desktop pc. Ik deed het vroeger wel op mijn tv; maar het knopje van teletekst op mijn afstandsbediening werkt niet meer; verder doet alles het, dus zie ik geen reden om tv en/of afstandsbediening te vervangen.
  Ik vind op de pc ook wel fijn, makkelijk schakelen tussen de subpagina’s.

 9. Bedenk overigens niet dat dit een revolutionair idee is. In de zee zwemmen al een half miljard jaar (pijlstaart-) inktvissen die deze kleuren- en patronen-mogelijkheid hebben met daarbij dat ze ook nog eens veel vormen aan kunnen nemen. https://www.youtube.com/watch?v=0wtLrlIKvJE

 10. Ik dacht al: Ximaar een nieuwe laptop? :-D Wat wordt hij ineens modern! :-D

 11. @Margo: Mogelijk komt deze droom door een bezoekje aan de mediamarkt een dikke week eerder. Ik overweeg om over te stappen op een 8 inch tablet met bijvoorbeeld Android. Die 8 inch past nog in m’n binnenzak, maar heeft wel een redelijke schermgrootte voor TV-kijken, Internetten en bijvoorbeeld als agenda met e-mail. Het maffe is alleen dat met of zonder telefoon er een enorm prijsverschil in zit, als je al zoiets kan vinden met telefoon. Die telefoon zal ik bijna niet gebruiken, eerder via Wifi en bijvoorbeeld Skype. Maar voor plekken zonder Wifi lijkt een ingebouwde telefoon me ook wel handig.

 12. Ik denk dat de tablet die jij bedoelt het formaat heeft van een iPad mini? Ik heb de iPhone 6 plus en zou niet meer kleiner willen. Past prima in mijn broekzak, hoewel ik ‘m daar alleen heb als ik in de tuin bezig ben, en in mijn tas past ie ook net. Hij is 5,5 inch. Stom idd dat ze met simkaart zoveel duurder zijn, vooral als je dat zelden zal gebruiken.

 13. @Margo: Klopt, iPad mini 4 of 2 zijn 7,9″ en passen dus in een binnenzak van een herenjas. Groter blijft dus al snel thuis en dan kan ik net zo goed niet iets nemen dat ‘draagbaar’ is. Alleen wil ik de helft van de reslutie (gewoon WXGA 1240×800 wat mijn huidige laptop van 15,4″ ook heeft) aangezien ik die kleine pixels toch niet kan waarnemen. En dan betaal je voor een Androidding iets van 150 euro of 300 als je er mee wilt bellen.

 14. Vergeet niet dat je er ook mee kunt fotograferen, dan zijn pixels wel belangrijk.

 15. @Margo: De camerapixels staan los van de beeldschermpixels. Bij mijn huidige 15,4″-laptopscherm staan de pixels op 0,26mm uit elkaar. Dat is gelijk aan 720p HD-TV en vind ik nu al voldoende scherp. Als ik net zoveel pixels heb op een 8″-tablet, dan is de pixelafstand 0,13mm. Die verbetering kan ik alleen zien als ik er een vergrootglas voor hou. Bij de iPad-mini staan de pixels op 0,078mm uit elkaar, dat verschil ga ik zeker niet meer met het blote oog waarnemen en zorgt alleen maar voor een duurdere processor en een kortere accuduur. Ter vergelijking op een afgedrukte foto staan de pixels op 0,085 uit elkaar.

  Maar ik heb net voor m’n vakantie een kleine 20MP-camera gekocht met een lens die wel naar buiten schuift en veel goedkoper is dan de ingebouwde camera van 8MP in tablets. Met een tablet is een camera voor mij dus niet meer nodig, en iets van 3MP vind ik dan al snel voldoende. M’n camera kan met met een tablet communiceren via bluetooth.

 16. Bluetooth, of wifi?
  Ik heb een handig apparaatje dat ik boven op mijn spiegelreflex kan zetten. Via een app en wifi krijg ik dan het beeld van de camera op het scherm van m’n iPhone. Ik kan daar scherp stellen en de foto maken. Handig dat ik dan zelf ook eens op de foto kom.
  Alleen nog even aan denken dat ik dan niet op het scherm zit te turen…

 17. @Margo: Je hebt gelijk het is WiFi.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: