Feb-03: Maantrix

Een week terug won Maan TVOH. Dat schijnt voor The Voice of Holland te staan. Komt goed uit, Maan woont met haar vriendin Luna in Bergen, dat niet alleen binnen Nederland, maar ook binnen de prehistorische staat Holland ligt. Zelf las ik het alleen op Teletekst en heb via Youtube nog een minuutje geluisterd. Ik heb er totaal niets mee (en ook niets tegen). Als mensen hier plezier aan hebben dan vind ik dat prima, ik hoef er gelukkig niet naar te kijken en kies voor andere programma’s die er wat mij betreft in overvloed zijn. En anders ga ik lekker aan m’n weblog prutsen, zie verder.

‘The Voice of…’ ken ik vooral uit de Eerste Koude oorlog. Toen had je The Voice of America (kortweg VOA) die niet alleen wat kortegolf-zenderparken over de hele wereld had, maar hier in Nederland ook goed te ontvangen was op de middengolf. Duidelijk een propaganda-zender waar de kortegolf destijds stijf van stond. Deze Amerikaanse wereldomroep bestaat nog altijd. Er waren toen al meer ‘The Voice of..’ of ‘Stimme der DDR‘ zenders. De grote tegenhanger, Radio Moscow, werd na de opheffing van de Sovjet Unie omgedoopt in The Voice of Russia. En ook dat maakte het niet een leuk beluisterbare zender. Kortom voor mij is ‘The Voice of..’ een zeer besmette term, die ik niet aan een TV programma zou geven.

Dus had ik lekker aan mijn weblog geprutst. Deze keer heb ik mijn archief anders opgemaakt en wel via een matrix met van beneden naar boven de jaren en van links naar rechts de maanden. Op elk snijpunt staat het aantal berichten voor die specifieke maand, met rechts het aantal per jaar. Je hebt er weinig aan of moet al denken wat hield Ximaar bezig in April-2007. Je hebt veel meer aan het gewone zoekvak dat ik wel op de voorpagina heb of de legio Tags, die naast Archief in de menubalk staat.

Toch wilde ik wel even delen dat ik het archief in een soort Maantrix heb verpakt, zodat het niet ongemerkt voorbij gaat. Maar bij WordPress.com heb je het eigenlijk niet nodig. Je kan gewoon in de url (webadres in de adresbalk van je browser) ximaar.wordpress.com/2007/04/ de laatste 2 delen vervangen door het gewenste jaartal en de gewenste maand.

Advertentie

Geplaatst op 2016-02-03, in Regiomatig, RTV-matig, Webmatig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. De link naar de koude oorlog heb ik nog niet gemaakt.
  Wel doet het hele circus rondom dit programma mij helemaal niets!

  Vriendelijke groet,

 2. De vroegere The voice of… ken ik zelf niet, alleen van naam, ergens gelezen, ooit.
  Het zal niet hetzelfde soort programma zijn geweest als dat van nu.:-)
  Je nieuwste archief is net zo goed als alle andere en hetzelfde als de afstandstabellen in vroegere zakagenda’s. Misschien worden ze nog steeds gebruikt.

 3. Ik heb de afleveringen wel aan moeten horen. Mijn vrouw en dochter bepalen hier wat er op TV komt. En als het me niet bevalt zit ik ook achter de PC. Wel grappig dat je zo’n moeite hebt gedaan op je archief.

 4. Je hebt ook nog His Masters Voice.
  Dus Maan heeft een vriendin Luna. En ze wordt een ster. Dat is tenminste de bedoeling.
  Ik heb ook geen behoefte aan deze waan van de dag-programma’s.

 5. @Margo: Er bestaan ook mensen die Veling heten. Zal er 1 een kind Ster genoemd hebben? ;-)

  Haar broers heten waarschijnlijk Dins en Woens.

 6. @Sjoerd: Jij blogde eerder over de Maan. Zelf heb ik een personal TV via mijn personal Laptop. Wel zo prettig geregeld.

  Die moeite valt wel mee. Ik had al eens tabellen in WordPress gemaakt en vervolgens heb ik eerst 1 jaar gedaan en de rest gekopieerd en van andere jaartallen voorzien.

  Ik zag dat jij geen archief hebt, maar dat trucje met jaar en maand in de url werkt bij jou ook.

 7. @Bertie: Het heeft idd wat weg van die afstandstabellen. The Voice of America bestaat nog altijd. Ik heb een link naar wikipedia geplaatst en daar staat een link naar hun uitzendingen.

 8. @Rob: Ik heb in het verleden teveel naar de Kortegolf geluisterd.

 9. Ik heb ook niet heel veel met the Voice, ik pruts dan niet met mijn weblog, maar ik zit dan meestal heerlijk te breien en het meeste gaat dan langs mij heen. Ik vind Maan echt geen naam, maar dat schijnt tegenwoordig te moeten, rare namen zoals Spijker Tijger en weet ik wat allemaal nog meer. Het zal je naam maar wezen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: