Feb-12: Einde Verdana-proef

Even een kleinde dienstmedeling. De afgelopen 9 maanden heb ik de texten in de berichten 20% grotere letters gegeven van het type Verdana. Die letter is beter leesbaar dan de standaard letter Trebuchet, die bij dit WordPress-thema zit. Je kan dat in berichten doen door middel van de style-instructie. Het idee was dat dit bijvoorbeeld prettiger is voor mensen die een tablet of smartphone gebruiken. Zelf vond ik de leesbaarheid ook beter omdat de regels met grotere letters minder karakters bevatten.

De Fietsvakantieverslagen heb ik niet van deze grotere letters voorzien. Ik vond de verslagen daarvoor te lang. Dat ik afwisselende lettergroottes gebruikt is niemand opgevallen of vonden jullie niet erg. En wees eerlijk, in elke hedendaagse browser zit een zoom-optie om texten naar wens te vergroten of te verkleinen. Na mijn vakantie berichtte ik aan dat er iets mis was met het aantal pageviews. Die waren alleen voor dit weblog afgenomen, maar niet voor mijn andere weblogs. Het aantal unieke bezoekers bleef wel gelijk en ook het aantal reacties. Ik gaf toen de overstap van HTTP naar HTTPS de schuld, maar dan hadden mijn andere wordpress-blogs daar ook last van moeten hebben.

Inmiddels weet ik beter. Die style-instructies zorgen er voor dat de pagina opnieuw wordt geladen, maar dan met een andere letter. Schijnbaar snapt de pageview-teller daar niets van. Allemaal niet zo erg. Toch stop ik met die grotere letters. Gewoon omdat ik het af en toe vergeet en omdat smartphones een alternatief uitgekleed thema aangeboden krijgen en daar is die grotere letter helemaal niet voor nodig.

Advertentie

Geplaatst op 2016-02-12, in Webmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Je kunt er uiteraard ook een responsive website van maken. Dan ben je van alle sores af…

  2. @Sjoerd: Die responsivedingen vallen me tegen. 10 jaar terug deed ik dat met frames beter. Inmiddels ben ik met een ander weblog bezig waar ik een responsive thema voor gebruik. Het was nog een hele tour om een redelijke te vinden. Dat ding laat overigens ook verschillende lettergroottes en types toe, wat ik wel heel aardig vind. Voor mobiele bezoekers hoeft het niet. Ik zie nooit iemand in de trein een blog op een smartfoon bezoeken. Ze gebruiken die dingen alleen voor spelletje en scannen door de koppen van nu.nl of kijken er Netflix op. De eerste die een blog bekijkt (laat staan leest) moet ik nog tegenkomen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: