Mrt-31: Amsterdam-Barcelona 34-61

Als ik het goed lees staat Barcelona behoorlijk voor en zal het Amsterdam niet meer lukken om meer condoleïsten te krijgen, die respect betonen aan Johan Cruijff. De teller in Amsterdam staat op 34.000 en die in Barcelona op 61.000.

Dat lijken hoge getallen, maar in de toekomstige Cruiff ArenA zit bij een populaire wedstrijd zo’n 53.000 toeschouwers en in Camp Cruijff (voorheen Camp Nou) 99.000. Een groot deel vond het dus niet belangrijk om even langs te gaan in deze stadia. Als je de media-aandacht en aantal condoleïsten afzet tegen het inwoner-aantal, dan is Cruijff voor Catalonië 2x belangrijker dan voor Nederland. Voor beide talen was ie een onnavolgbaar orakel en kreeg ie dus maar het voordeel van de twijfel. Cruijffiaans is een begrip en nu maar wachten op Messi of die Messiaans tot een wereldtaal maakt.

In Alkmaar-Daalmeer hebben we al een Cruijff Court, net als op 60 andere plekken in Nederland. De man heeft er dus zelf al voor gezorgd dat zijn naam in menige grote gemeente te vinden is. Het lijkt logisch dat de ArenA en Camp Nou ook de naam Cruijff krijgen. En dat doen moeder Theresa, Mandela, Elvis of die andere JC hem niet na.Advertentie

Geplaatst op 2016-03-31, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Nederlanders zijn misschien wat nuchterder?

  2. Ik herinner me de Olympische spelen van 1992 dacht ik. Ed van Thijn dacht ook wel dat hij met Amsterdam de favoriet was, maar uiteindelijk laatste plaats en werd het Barcelona. Catalanen kennen niet van je winnen, maar je ken wel van ze verliezen.

  3. Hij was in ieder geval onnavolgbaar…

  4. een van zijn mooiste vind ik: ´´als ik zou willen dat je het begreep, had ik het wel beter uitgelegd.´´ Hij was een heel grote, dus maaiveldproblemen, logisch

  5. @Jan K.: De grasmat van de ArenA ligt om die reden op 10 meter boven het maaiveld (en 7,4 m boven NAP) ? ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: