Mei-10: Limmen-2016 Tractors

In m’n vorige blogbericht gaf ik al aan dat ik halverwege het Mozaiekenrondje van de Limmense Bloemendagen een verzameling historische tractors trof op de grote speelweide. Mogelijk is zoiets ook in eerdere jaren georganiseerd, maar heb ik dat gemist door niet op de zondag te komen maar op een rustigere doordeweekse dag.

Op een enkeling na stonden ze allemaal te blinken in de zon. En omdat ik eerder al eens een fotopagina met tractors in Alkmaar heb gemaakt, leek me dit daarop een mooie aanvulling. Hier de fotopagina met tractors. Op die speelweide was overigens nog meer te zien, maar daarvoor moet je wachten op het 3de bericht over Limmen-2016.

In het algemeen waren het kleine trekkertjes, dat past bij het gebruik voor de kleinschalige bollenteelt. Het merendeel was van rond 1960. Ik heb pas later de jaartallen en de types er bij gezocht via gelijksoortige foto’s op het internet. Een behoorlijk oude (foto 11) kon ik in het geheel niet thuisbrengen. Aanvullingen zijn (zoals immer) welkom.

Ik vond het een mooie opluistering, maar er liep maar weinig publiek. De meeste bezoekers bleven op de fiets zitten en fietsten er omheen zonder het goed te bekijken. Na een flinke wandelrondje raakte ik aan de praat met een voormalige vrachtwagen-chauffeur met ega. Er stond ook nog een wat oudere vrachtwagen, die ik niet op de foto heb gezet. Terwijl we spraken reed de bovenste tractor met daarop ‘Woudrukkers’ weg. Veel later kwam ik die dus weer tegen bij het bandje waarin de bestuurder speelde.

Lees hier het vervolg met de resterende foto’s.

Advertentie

Geplaatst op 2016-05-10, in Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

 1. De oude tractors zijn mooier. de moderne zijn meer rijdende fabrieken ….

  Zonnige groet,

 2. Foto 11 doet denken aan een gemotoriseerde ploeg :)
  In onze omgeving zagen we vaak deze shows, ook met andere landbouwwerktuigen, ploegwedstrijden en ouderwetse dors-manifestaties. Logisch natuurlijk, in een boerenstreek.

 3. Foto 11 is een Farmall F30 (uit de jaren dertig)

 4. @Tjalling: Hartelijk dank voor de tip. Ben je in Limmen geweest of heb je dit type ergens anders gezien? Zelf heb ik met deze info nog wat foto’s bekeken en vond dit type achterwielen eigenlijk alleen op F20. Dat hoeft niets te zeggen, misschien horen deze wielen niet bij deze tractor of kon dit type ook met dit soort wielen worden geleverd.

 5. Scheetje !!!!

  Het is een Farmall F20 uit 1938. Morgen staat hij weer in Limmen

 6. @Scheetje !!!!: Dank voor de tip. Afgelopen jaar ben ik wel naar de mozaïeken geweest, maar niet op een zondag. Daardoor de oldtimershow gemist. Inmiddels heb ik de tractor op de foto gezet. Aanvankelijk had ik het dus toch goed met een F20. En dat terwijl ik niets met tractors heb, ik fiets, loop of trein alleen. https://ximaar.wordpress.com/tractors-limmen-2018/

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: