Mei-21: Max Kruijffwijk

Inderdaad, het is allemaal te toevallig. Denk je dat het apart is dat Max Verstappen op het circuit van Barcelona, met een tijd van 1:41:40 als eerste Nederlander een Formule 1 race wint, kijk dan ook even naar Steven Kruijswijk die in de 14e (en zwaarste) etappe vandaag de roze trui van de Giro verovert. Het was overeigens ook al een teken op het scorebord toen Tom Dumoulin met 11:03 (opgeteld 14) in Apeldoorn de openingsrit won.

Het mag duidelijk zijn dat Cruijff (onze JC) inmiddels ook in het bovenaardse aan de touwtjes trekt. Die mercedessen rijden elkaar niet ‘zomaar’ van de baan. We gaan nog wat meemaken met Verschuren, Heemskerk en bijvoorbeeld Kromowidjojo. Ze zwemmen al lekker, maar dat gaat nog door en levert uiteindelijk 14 medailles op. Geesink wordt op 14 juli in de gele trui gehesen. Hij weet niet wat hem overkomt nadat hij die dag 14 minuten voor de rest binnen is. En dat komt dan weer door een setje spoorbomen, die net achter hem toevallig 14 minuten dicht blijven. En met Dafne Schippers wordt het nog opletten op 14 augustus.

Geplaatst op 2016-05-21, in Overmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. 14 = 2 x 7 is een dubbel geluksgetal, dat Geesink de 14e in de gele trui gehesen zou zomaar kunnen, die dag finishen ze bovenop de Mont Ventoux.
  Wel scherp van de je om overal die 14 in te zien.
  Het was wel een hele mooie Giro etappe vandaag.

 2. @Bytheway: Voor de Nederlandse kijkers was het idd een hele mooie aflevering. Spaanse of Itailaanse kijkers denken daar vast weer anders over. ;-)

  Met die Windvanallekantenberg wordt dat verhaal van die spoorwegovergang nog lastig. Niet alles is door mij bedacht. Mogelijk ontdekken anderen nog waar ik wat geleend heb.

 3. Ik heb genoten vandaag…

 4. Toeval bestaat niet

 5. Leuke getallenreeksen.

  Vrolijke groet,

 6. In Carpentras is nog een spoorwegovergang, en rijden vanuit Montpellier, het is dus mogelijk!

 7. erg leuk, en als Kruijswijk de Giro wint met 1 minuut 45 seconden voorsprong op nummer twee, ligt het ook een beetje aan Steven

 8. @Jan: Dan ligt ie daarvoor nu al prima op koers. ;-)

 9. Overigens toch maar een kleine bekentenis. Doorgaans zuig ik het meest uit eigen duim, onder het motto eigen duim eerst. Maar in eerste instantie kwam ik op het idee door Pauw die Verstappen interviewde en de opvallende tijd van 1:41:40 noemde.
  http://www.npo.nl/pauw/20-05-2016/VARA_101377246
  Ik had daar niet veel mee gedaan als het mij dan weer opviel dat Kruijswijk de 14de etappe won. Barcelona was een open deur die Pauw ook wel had in kunnen trappen en na veel zoeken kreeg ik alleen de openingstijd van Dumoulin in dit verhaal passend. Toeval moet je soms een handje helpen.

 10. Als het bestaat, tenminste. )

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: