Mei-24: Paardenparade

Een paar dagen terug trof ik zomaar een zwerfpaard bij de Molen van Piet. Een zware jongen met flink (beton-)blok aan het been (of beter de benen).


In de beschildering herkende ik iets van Alkmaar. Ik liep verder naar de Super de Jumbo voor wat boodschappen en daar waren ze in een uithoek van de Paardenmarkt zo’n zwerfpaard, maar dan meer van het type zebra aan het plaatsen.

Een geïnteresseerde zwerver werd weggestuurd, omdat er ook een cameraploeg was. Op de vrachtwagen stond nog een bontgekleurd paard:

Later zag ik die terug in de krant bij het AZC aan de Picassolaan in Alkmaar Zuid.

Een leuk initiatief waar ik met moeite wat informatie over vond. Dwz ze hebben dus wel een website, maar schijnen vooral op facebook actief te zijn. In het centrum van Alkmaar vond ik geen 4de of 5de paard en via hun website begrijp ik dat ik in de regio (Bergen, De Rijp, Heiloo etc.) moet kijken. Een mooie aanleiding voor wat fietstochtjes. Als ik Putdeksels, Watertorens, opvallende Rijwielen, dito Auto’s, Bruggen en PEN-huisjes kan sparen, dan moet het ook niet zo’n probleem zijn om mijn Paardenkaart vol te krijgen. Het is maar de vraag of ze er al allemaal staan. Daarna vul ik dit bericht waarschijnlijk aan met een fotopagina.

Echt nieuw is dit voor mij niet. Zo’n 7 jaar terug fietste ik door Warendorf in Noord-Rhein-Westfalen-Noord. Ik heb er toen 2 van de circa 10 op de foto gezet.

Die paarden waren duidelijk ranker en commercieler. Deze hierboven zijn van O2 en T-Mobile en werden waarschijnlijk ’s nachts op hun skateboards naar binnen gerold.

Via de website van de Paardenparade blijkt ook dat opvallende oranje geval aan de noordkant van de nieuwe stationtraverse er bij te horen. Die had ik al eerder op de foto gezet:

Toen zag ik in deze fraaie schroothoop op monorail niet direct een paard. Nu vind ik het wel passen met de stalling vol stalen rossen en de spoorwegen, die begonnen met paarden om de eerste wagons te trekken. Voor de oplettenden: de 2 gele hoeven staan richting De Hoef (wijk Alkmaar-West) en Egmond aan den Hoef.

Aanvulling 2016-05-28:
In Bergen, Schoorl, Groet en de Egmonden kon ik de laatste dagen nog geen kunstpaard vinden. Waarschijnlijk moeten die nog geplaatst worden. Wel heb ik door het hek van het AZC het Picassopaard op de foto gezet en trof ik er later nog 1 een bezadeld en opgetuigd exemplaar voor het Willibrordusingang in Heiloo.

OverzichtskaartLees hier en vooral hier het vervolg.

Advertentie

Geplaatst op 2016-05-24, in Alkmaar, Kunstmatig, Regiomatig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Leuk blog, leuke beelden.

    Vriendelijke groet,

  2. die oranje is verreweg het mooist, want het -roerloze- volume in evenwicht gebracht met de beweging

  3. Leuk! Ik heb even inspiratie op FB opgedaan. Ook ik vind die oranje het mooist

  4. Vandaag een rondje Bergen-Schoorl-Groet gefietst en daar zag ik nog geen enkel kunstpaard staan. Via hun website en streetview vond ik er nog een in Overstad achter de onlangs verbrande bandenhandel. Die staat er al langer, maar trok toen niet echt m’n aandacht. Ik ken ‘m alleen als onbeschilderde albino. Inmiddels is die vertrokken en staat nu waarschijnlijk beschilderd op een foto hierboven.

  5. Dat beest op de tweede foto is een Belgische trekzebra.

  6. Prachtige serie paarden. Sterk ras.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: