Jun-09: Caravanstalling Alkmaar

Het is al jaren een probleem. Sleurhutten worden maar een maand gebruikt en mag je in de overige 11 maanden niet langs de straat parkeren. De huidige oplossing betreft oude broeikassen of oude schuren in landelijke gebieden als de Schermer. Maar ja, niet meteen naast het huis en steeds verder weg door de uitdijende verstedelijking.

Een week terug zag ik dat de Karavaan daar een oplossing voor had. Zet ze in de verlaten V&D. Dicht bij huis en een enorm vloeroppervlak. Zelf gaven zij een voorbeeld door er een stuk of 14 te stallen, op hooguit een tiende van de ruimte. Dichter op elkaar levert nog eens een verdubbeling op.Naast deze stalling stond er ook nog een grappige bakfiets geparkeerd met op de achtergrond een kleine expositie over de voormalige V&D.

De Karavaan hield er zelf een aantal voorstellingen die volgens de krant goed bezocht zijn.

‘La Place to be’ vond ik ook leuk gevonden:

Binnenkort trekken ze weer verder naar een andere stad en komt er een maand of 4 ‘Het Nieuwe Warenhuis’, waarvoor zo’n 50 jonge ondernemers zich hebben aangemeld. Het is een zogenaamd Stadslab waar ook studenten aan meewerken. Het is ook de bedoeling dat op deze manier bedacht wordt wat er definitief met deze kolos midden in de binnenstad moet gebeuren. (Is een Caravanstalling iets?)

Advertentie

Geplaatst op 2016-06-09, in Alkmaar, Shopmatig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Hier in Maastricht is het ook met startende ondernemers gevuld die op zo’n wijze kunnen kijken of het aanslaat wat ze willen doen.

  2. Villasappho

    Nog altijd een betere invulling dan eerst fotogeniek die caravans!

  3. Leuk idee. Weer eens wat anders dan een la Place in V&D.

  4. Ik ben benieuwd of er in Amsterdam ook een voorstelling komt.

    Zomerse groet,

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: