Jun-18: Behoorlijk Droog

Terwijl het water in Limburg tot de lippen staat, is het hier rond Alkmaar veel droger dan normaal. Voor de eerste 17 dagen in Juni is 40 mm neerslag normaal. In delen van Limburg is 4x zoveel gevallen en rond Alkmaar 4x zo weinig. Dat laatste is geen nieuws, dus daar hoor je weinig over.

Maar goed, ik moet m’n ramen nog lappen en daarna krijgen we hier de plensbuien.

Advertentie

Geplaatst op 2016-06-18, in Klimatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Geen kaas- maar dwarskoppen. ;)
  Ongrijpbaar, dat klimaat. Van de grote hoosbuien hebben wij minder meegekregen dan de andere kerngemeenten, daarnaast is het hier vaak te droog.
  Ik heb geen snars verstand van luchtstromingen maar je gaat haast denken dat een rivier meer regen aantrekt dan het binnenland ☻

 2. Wij willen best wel wat minder en het eerlijk verdelen…

 3. @Bertie & Sjoerd: Het is idd erg vreemd verdeeld en als je het Ruhrgebied, België en Frankrijk in gaat, dat neemt de zogenaamde neerslagsom nog meer toe. Mogelijk zijn daar plekken waar het dubbele van Limburg is gevallen, alleen maakt het KNMI die kaarten niet.

  Wat er de laatste tijd vaak gebeurde was dat de regenbuien uit het oosten, zuidoosten en zuiden kwamen en net voordat ze Noord-Holland-Noord bereikten waren ze leeggeregend.

  Toch moet je er niet van opkijken dat er over het hele jaar geen verschil te merken zal zijn.

 4. Bij mij is toch wel wat regengevallen.

  Natte groet,

 5. @Rob: Je woont dan ook duidelijk aan de verkeerde kant van het Noordzeekanaal.

  Droge groet retour. ;-)

 6. 11 mm is er bij ons in Langedijk gevallen t/m 17 juni, maar geen zorgen, het jaar gemiddelde van 800 mm gaan wij toch wel bereiken. m.a.w. ons portie krijgen we nog wel.

 7. Ligt Alkmaar bij nummer 10? Dat zou ik uit mijn hoofd zeggen.

 8. Best bijzonder eigenlijk dat grote verschil in dit kleine land

 9. @Mack: Klopt, hier was volgens de locale meter 9,6mm gevallen. 8,0 in nachtelijke uren en 1,6 overdag. Meer dan een beetje zeldzaam gemiezer is het naar mijn gevoel dan ook niet geweest.

 10. @Bytheway; Vandaag wordt er aan een inhaalslag gewerkt. Er is vanochtend 3 mm gevallen en dat kan wel eens oplopen tot 11, waardoor de maandsom in 1 dag verdubbelt. Probleem is wel dat Limburg vandaag minstens zoveel krijgt en het absolute verschil daardoor niet zal afnemen.

 11. @EJW: Dat was ook de reden om er iets over te bloggen. Volgens mij komen dergelijk grote verschillen van 7mm bij de Castricum aan Zee tot 175 (25x zoveel) bij America zeer zelden voor.

 12. Die inhaalslag is geweest, 27 mm in een dag, goed voor de tuin. zitten we al mooi aan het maand gemiddelde.

 13. @Bytheway: Het maandgemiddelde voor 22 dagen is inmiddels 48 en daar zitten we na die bui met 39 nog altijd onder. Maar er is wel behoorlijk ingelopen en wat je eerder schreef; aan het eind van het jaar zal het allemaal wel zo’n beetje gelijk zijn.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: