Jul-22: Gratis PokémonNet Alkmaar

Tenminste dat vermoed ik. De gemeente is al een paar jaar bezig om het centrum van gratis wifi te voorzien en volgens mij is dat redelijk gelukt. Je moet dan denken aan het winkeldeel, rond de bieb en bij het ziekenhuis en mogelijk op andere plekken zoals bij het station. Het zijn ‘toevallig’ ook de gebieden waar ik hordes Pokémonjagers tref.

Mijn eigen stadsstraatje valt daar ook onder. Het is altijd al een wandelstraatje geweest, maar nu is het aantal wandelaars duidelijk verdubbeld en dat zijn dan mensen tussen circa 14 en 26 jaar. Mensen die je anders nooit zag en mensen die de hele tijd voorover gebogen op hun smartphone kijken. Sommigen hebben een akelig bleke kleur, die aangeeft dat ze in jaren voor het eerst buiten de deur komen.

Zelf heb ik zoiets niet nodig, ik loop gewoon regelmatig een rondje en kijk dan wat verder voor me uit. Dat schijnt de beste houding te zijn. Wel af en toe naar beneden kijken om niet over een stoeprand te struikelen en omhoog voor als een vliegtuig een vleugel verliest.

Pieter Derks had eerder een stukje over deze houding. In zijn optiek gaan we door de mobiele telefoon weer terug in evolutie, ofwel devolueren we weer:

Toen was Pokémon er nog niet en dacht ie hooguit aan facebook en whatsapp. Maar een spelletje als Pokémon kan wel eens veel funester zijn. Eerder vrat wordfeud en candy crush al bergen tijd, maar dat gebeurde vaak zittend in de trein. Nu loopt diezelfde meute dus als zombies door de stad. Of erger sommigen pakken ook de fiets. Gaat wat sneller en ook dan hebben ze weinig oog voor bijvoorbeeld openslaande autodeuren op een parkeerterrein, waar zo’n beest virtueel is neergelegd. Maar goed, over een half jaar is er weer een andere bezigheidstherapie.

Geplaatst op 2016-07-22, in Alkmaar, Webmatig, Ximatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. Ik vind het Pokemonzinnig…

 2. Ben ik te oud voor

 3. Misschien zou ik er aan meedoen als ik jong was. Cassettebandjes uitwisselen en met de brommer scheuren waren ook niet erg verheffend en was de hoelahoep ook niet van die tijd? :)

 4. @Bertie, EJW & Sjoerd: Ik heb nog altijd geen smart- of mobile phone, en daarmee geen ervaring om er iets van te zeggen. Wel heb ik in een grijs verleden meegedaan met een paar puzzletochten als bijrijder in een auto. Moest je ook opzoek naar plaatjes onderweg. Dit lijkt er een variant op en dan lopen de mensen ook nog eens.

 5. O ja en je had ook nog vossejacht, waarbij je opzoek ging naar iemand met een 27mc-bakkie.

 6. Ach, het is onschuldig vermaak en zo komen ze ook nog eens buiten! Want dat doe je natuurlijk alleen, op die leeftijd, als je een verlicht scherm voor je neus hebt! En wat Bertie zegt, het is van deze tijd.

 7. Tijdens mijn vakantie was het voor het eerst dat ik iets las over de pokémon gekte, maar echt begrijpen doe ik het nog niet, ik moet het nog even uitpluizen, maar wat ik er van weet spreekt het mij gelukkig niet zo aan. Ik ben nog steeds een beetje verslingerd aan de candy crush, maar ik kan het nu wel goed handelen.

 8. Het schijnt dat het voor sommige autisten een manier is om (inderdaad) naar buiten te gaan, en meer nog, om ook contacten te leggen met andere spelers; en dat die contacten dan soms ook nog meer gaan inhouden dan samen Pokémon spelen.
  Ik heb ooit één jaar farmville gespeeld; vond het toen leuk, maar had er na een jaar ook genoeg van. En sindsdien geen behoefte meer aan zo iets. Overigens heb ik ook geen smartphone; wel een ‘stupidphone’ voor bellen en sms’en; die heb ik soms ook wel echt nodig, vooral als ik op mijn kleindochters pas: in dat huis is geen vaste telefoon..

 9. Ik heb niet eens internet als ik buiten ben en die gratis wifi zelfs in de trein werkt dat niet bij mij, het wil NOOIT aansluiten, hahahaha

  maar hier in het park, pfffffffff, en 6 maanden? Wat denk je ervan als de scholen weer beginnen, dan kunnen ze niet meer :P

  X

 10. Pokemonzinnig vind ik een mooi woord!

  Ik doe bewust niet mee ….

  Vriendelijke groet,

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: