Jul-31: De TrukenDoos

Het voordeel van uitzendingen achteraf bekijken is dat je het in de goede volgorde kunt doen. Al een tijdje wilde ik de complete speech van Michelle Obama bekijken en niet alleen de paar flarden die door het Journaal werden uitgezonden. Gelukkig had ik het druk met andere dingen en was ik er tot vandaag nog niet aan toegekomen.

Een paar dagen terug begreep ik dat Wouter Bos meedeed aan DWDD Summerschool met het onderwerp wat een politieke speech goed maakt. Die bekeek ik een dik uur geleden en meteen daarachter maar even die van Michelle O.

Ik vermoed dat de uitzending met Wouter Bos opgenomen was voordat Michelle Obama haar speech afstak. Jammer voor hem en leuk voor mij. Door het in deze volgorde te bekijken ga je op de dingen letten die Wouter Bos aangaf. Moeilijk is het niet, de truken waren overduidelijk.

Hier de DWDD-uitzending (30 minuten) met Wouter Bos:

En hier de speech (15 munuten) van Michelle Obama om Hillary Clinton de hemel in te prijzen:

Bill Clinton was 8 jaar president. Zijn vrouw Hillary legde het 8 jaar geleden af tegen Barak Obama en kreeg nu de grootste zet in de rug die ze maar kon krijgen van Michelle Obama. En als zij president is geweest gaat Michelle Obama op voor het presidentschap gevolgd door de dochter van de Clintons, die op haar beurt opgevolgd wordt door de dochters van de Obama’s. En te zijnertijd zal er nieuwe aanwas zijn om deze Clinton-Obama-dynastie voort te zetten.

Maar goed, alles is beter dan zo’n figuur als Trump.

Advertentie

Geplaatst op 2016-07-31, in Kiesmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 12 reacties.

 1. Dan wordt het vriendinnenpolitiek, huwelijken binnen de familie’s en uiteindelijk nepotisme. ☻☻
  Maar inderdaad, alles beter dan Trump. Al ben ik stiekem nieuwsgierig hoe hij het gaat doen als hij gekozen wordt.

 2. Bij die laatste zin was ik pas om…

 3. hermawesterdiep

  Het blijft een lastige situatie. Voor velen betekent de angst voor het presidentschap van Trump, het dan maar stemmen op Hillary. Of het een vrouw is of niet; dat zou niet uit moeten maken. We willen graag iemand die pienter is en strijd voor landsbelang … niet eigen belang. Je ziet dit de laatste tijd veel terug in grote bedrijven. Managers die gaan voor eigen gewin (grote auto, nog grotere auto en een nog veel hoger salaris) en niet verder denken dan het komende jaar. Dit vind ik een beangstigende situatie.

 4. Ik ben zoooooooooooo benieuwd wat het gaat worden straks! Ik lig nu al in een deuk eigenlijk als… nee laat het dan maar Hillary zijn, pffffffff de beste van de slechsten…

  x

 5. Ik had misschien de laatste zin er niet bij moeten zetten omdat het me vooral ging om de speech, wat een soort ingestudeerd toneelstukje is. Wouter Bos legt dat prima uit en Michelle Obama zet ook alle trucjes in die Bos aangeeft. Zij doet dat erg goed en naturel. Ondertussen is het big business. Het is preken voor de eigen parochie om iedereen achter Hillary te krijgen. Hillary komt te zakelijk en te wit over en Michelle vult dat aan met menselijkheid en haar donkere kleur.

  Met die presidentsverkiezingen in de USA zit ik niet zo. Trump is niet mijn kleur, en ik vind de Republikeinse partij erg destructief voor de wereld. Toch zal er niet veel veranderen als Hillary, Trump of een ander president wordt van dat slecht te besturen land. Dwz van Obama had en heb ik nog altijd een hoge pet op, maar ook hij kreeg weinig voor elkaar. Bij een andere president zal dat niet veel anders zijn. Het geeft misschien wel aan dat je landen niet zo belachelijk groot moet maken, zodat het bestuur dichter bij de mensen zit en meer door de mensen wordt begrepen en geaccepteerd.

 6. Ik ga dat Wouter Bos DWDD collega later een keertje bekijken.En het blijft een moeilijk systeem met een president van het ene kamp en een kamer en senaat van de andere partij. Een beetje te vergelijken met 1e en 2de kamer en verkiezingen op verschillende momenten. In België zijn die altijd gelijktijdig. Iets minder kans op ‘gedoe’ met tegenstrijdigheden. Die heeft België al genoeg …

 7. @Koen, je hebt de clou van Ximaar behoorlijk gemist, die juiste volgorde van bekijken is zo verhelderend, op een presenteerblaadje door Ximaar jou aangeboden!

 8. @Jan K: Koen heeft al eerder over de speech van Michelle O geblogd en neem aan dat ie die een kleine week terug heeft gezien. Mjn volgorde gaat bij hem dus niet meer werken. ;-)

 9. ok, ik snap het volkomen, sorry Koen

 10. Trump vind ik dus echt een brulboei en geen mens, maar Hillary met haar gepolijste en strakgetrokken poppengezicht is nu ook niet echt een voorbeeld van een levend mens die trots weerstand biedt aan de tand des tijds. Bah, niets om mij op te verheugen, want wie het ook wordt, ik zie geen van beiden zitten.
  Dat was met Obama anders. toen zat ik op het puntje van mijn stoel. Niet dat de wereld door hem veranderd is, maar ik kon wel genieten van zijn vooral in het begin jongensachtige uitstraling. Van deze twee kandidaten word ik alleen maar kotsmisselijk.

 11. @Hanscke: Het varieert per staat, maar doorgaans kunnen de mensen uit een stuk of 10 candidaten kiezen naast Trump en Rodham-Clinton:
  https://en.wikipedia.org/wiki/United_States_third_party_and_independent_presidential_candidates,_2016

  Een daarvan is Johm McAfee van het twijfelachtige antivirusprogramma.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: