Aug-06: Springruiter

De mensen die na het voetballen, tennissen en wielrennen nog niet sportmoe zijn, weten inmiddels dat de Olympische spelen in Rio de Janeiro (Januaririvier) zijn begonnen. Ik heb 5 minuten naar de opening gekeken en mogelijk kijk ik die eerdaags nog verder als ik er de tijd voor over heb. Echt boeien doet het me nog niet. Dat kan door een teveel aan sportbeelden komen en dan waarschijnlijk in combinatie met ander spul in m’n hoofd, waar ik meer aandacht voor heb.

Een ding viel me wel op. ‘Onze’ (die van Nederland dus) vlaggedrager was ene Dubbeldam en die werd overal omschreven als ‘springruiter’. Los van het feit dat ik op een paard zitten niet als een sport zie -behalve dan voor het paard-, heb ik ook moeite met dat malle woord. Een springlading is een lading die springt, een hoogspringer is iemand die hoog springt en daarmee is een spingruiter iemand die als ruiter op een paard springt.

Ik denk dat zo’n paard dat helemaal niet leuk vind. Lijkt me ook slecht voor zijn rug. Wat vinden de dierenbescherming en de Partij voor de Dieren hiervan? Kan die man niet gewoon naast dat paard (en dus niet als ruiter) een potje gaan springen al dan niet ver of hoog?

Nee zo iemand hoort voor mij de vlag niet te dragen. Doe mij maar een echter sporter zoals een polstokhoogzwemmer.

(NB: De krakkemikkige bloemenfietsen vond ik wel leuk. Die dingen zagen er akelig gammel uit. Het is te hopen dat er meer geld is gestoken in in de fundering van de diverse stadia.)

Advertentie

Geplaatst op 2016-08-06, in Rijwielmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. dat lijkt me dan ook niet voor een wielrenner…

  2. Slecht 9 van de 110 Belgische atleten bij de opening. Slechts 33 van de 242 Nederlandse atleten bij de opening #RioOlympics2016 is triest.

  3. @Koen: Dat is misschien wel om ze niet bloot te stellen aan de vervuiling en/of hoge luchtvochtigheid en zo te zorgen dat ze het nog doen tijdens de wedstrijden. ;-)

  4. @Sjoerd: Ben het met je eens dat ze minstens met 1 wiel moeten rennen. Want je bedoelt toch niet dat er springfietsers zijn of dat de fiets zelf trap zoals een paard zelf loopt.

  5. Haha, ik vind eigenlijk dat je gelijk hebt, ook al woon ik in D. samen met D. Er wordt van alles en nog wat sport genoemd. En ach, who cares! Die adoratie voor paarden, ze heilig verklaren ahw (paarden hebben geen poten maar benen) begrijp ik ook niet, geef mij maar een hond of kat.

  6. @Margo: Nooit geweten dat ik daar doorheen ben gefietst naar de Kop van het land. Zelf dacht ik dat het hooguit een wijk van Rommeldam was aan de overzijde van de Rommel. ;-)

    Voor die paarden bedenken ze maar een dierenolympiade met windhonderace, hanengevechten, katknuppelen (moeten die katten dan wel zelf doen), bokspringen, haasjeover en de marathon in Ganzenpas. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: