Aug-24: Fietspaaad (opgelost)

(De oplossing en uitslag is onder toegevoegd.)

De laatste dagen is het heerlijk fietsweer en zwerf ik er dus weer lustig op los. Ik had me voorgenomen om op fietsvakantie te gaan, maar voorlopig fiets ik gewoon redelijk in de buurt en pak af en toe de trein voor fietsen in een aansluitende provincie.


Gistermiddag kwam ik dit ontzettend brede fietspad tegen. Door de komst van de e-bike rijden ouderen nu sneller op de fiets en die hebben meer ruimte nodig. Daar komt tegenwoordig de speed e-bike bij. Die valt onder de brommers. En om tot 45km/h trapondersteuning te hebben is daarom een geel verzekeringsplaatje en een helm verplicht.

Begrijpelijk dat de fietspaden breder moeten. Alleen zie ik nog erg weinig van die hogesnelheid fietsen. Het aantal zit nog onder dat van de ligfietsen. Hierboven is er niet 1 te zien. Niet zo gek, want het is een zogenaamd onverplicht fietspad en brommers of speed e-bikes mogen er alleen op met uitgeschakelde motor.

Over een week of eerder schrijf ik er onder waar dit was. Tot die tijd kan er op gegokt worden. Lijkt me niet te moeilijk en het was niet in Noord-Holland.

.
Inmiddels heeft Sjanne (Jeanne) de oplossing gegeven. Het betreft een voormalige landingsbaan in Soesteberg. Van harte gefeliciteerd namens de voltallige jury. Rob zat met Soest ook al dichtbij en Sjoerd zal de landingsbaan van Valkenburg in Zuid-Holland bedoeld hebben. Ik ben middendoor gefietst en zag de foto links en rechts van me. Daar was dwarsover ook een knullig hekwerkje te vinden, met een doorgang van maar een paar meter. Dan heb je dus niet zoveel aan zo’n breed fietspad.

Het is dus geen truc-foto en de fietssymbolen zijn authentiek. Ze lijken aan de linkerzijde te staan, maar helemaal rechts waren ook fietssymbolen die andersom stonden.

Ik fietste deze dag van Hilversum over de schaduwrijke Utrechtse Heuvelrug naar station Ede-Wageningen. Vandaar vertrekt elk half uur een directe trein naar Alkmaar. Bij Soesterberg had ik op een flinke omweg gerekend om hun vliegveld. Maar een knooppuntroute ging er dwars door en ik dus ook.

Misschien de komende weken nog maar weer wat van die gokquizjes bedenken. Heb het een tijd niet gedaan en eigenlijk is het best leuk.

Advertentie

Geplaatst op 2016-08-24, in Fietsen, Gokmatig, Overmatig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Geen idee, en hier hebben e bikes juist een opmars, pffffffffff inderdaad, de fietspaden zijn te smal dankzij die e bikes tengewoordig, en dan te bedenken dat scooters er niet meer mogen komen, dat was al een verbetering, en nu dit, hahaha

  X

 2. @Morgaine: De gewone e-bike tot 25km/h en zonder helm rukt idd enorm op. Ik bedoelde dat de hogesnelheid e-bike of speed pedelec (tot 45km/h) zeer zelden te zien zijn. Ze bestaan al een jaar of 5 en er wordt (te)veel over geschreven en gesproken.

  De brommer en bromscooter naar de rijbaan heeft hier niet zoveel geholpen, omdat er meer snorscooters zijn en die mogen dan weer niet op de rijbaan. Helmplicht invoeren voor de snorscooter en ze dan naar de rijbaan verbannen lijkt mij een betere zet. Dan verdampen die die dingen snel en zal een groot deel overstappen naar de e-bike zonder helm.

 3. Soest?
  Vragende groet,

 4. Is het niet ergens in Engeland? Het fietsje is op de linker weghelft afgedrukt.

 5. Ik denk vliegveld Valkenburg

 6. Vliegbasis Soesterberg?

 7. Die ouderen die zogenaamd zo snel gaan op hun e-bikes gaan helemaal niet zo snel. Dat is een fabeltje. Wat wel snel gaat zijn race fietsers die met een rotgang langs je komen zoeven zonder enige waarschuwing vooraf. Zo’n breed fietspad is wel fijn ook vanwege alle hordes naast elkaar fietsende lui.
  Ik heb geen idee waar dit fietspad is.

 8. Nog eens kijkend naar je foto denk ik ook dat het GEEN fietspad is maar iemand er voor de grap een fietsje op heeft geschilderd. En zoals Emigrant opmerkt ook aan de ‘engelse’ kant.

 9. De uitslag heb ik toegevoegd, het was dus geen grap of truc-foto.

 10. Bedankt. Ik kwam daar langs op een etappe van het Trekvogelpad, dat wij lopen. Zodoende herkende ik die plek.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: