Sep-10: BlogList-probleem opgelost

Aanvulling:
Sinds maandag 12 september lijkt het onderstaande probleem verholpen. Mogelijk hebben m’n meldingen bij Google/Blogger effect gehad. Het onderstaande verhaal is dus achterhaald.


Blogger/Blogspot (dus Google) zit al een week te zieken. Ze hebben bij blogspot een fraaie widget met de naam ‘BlogList’. Die gebruik ik op een paar websites om zo de een lijst te maken met het nieuwste blogbericht bovenaan. (Zoals bij m’n overzicht van regioblogs in de linker kolom.) Alleen werkt dat inmiddels een week niet meer. Zie het fragment links, waarbij op 1/3de van de lijst de informatie over het aantal uren/dagen/weken leeg blijft.

Eerst dacht ik aan een corrupt blog en heb er een paar uit de lijst gehaald om te zien of het probleem wegging. Niet dus. Ook cookies en tijdelijke cache geleegd. Had ook geen enkel effect. Niet vreemd, want in FireFox en Chrome is het probleem identiek.

Op de helpfora kwam men niet verder dan ook cache legen en cookies weggooien. Totdat iemand schreef dat alleen de blogberichten bij blogspot zichtbaar zijn. Dat is vrijwel waar, ook die van Typepad doen het. Maar de rest (WordPress, eigen domein of iets anders) krijgt geen tijdstempel mee en komen daardoor ongesorteerd onderaan.

Er is simpelweg iets fout met deze widget geslopen. Die widget werkt met de zogenaamde RSS van blogs. De widget haalt wel op die manier de titel van het laatste blogbericht op en als ik dat aanzet ook een stukje begintext van zo’n laatste bericht. De RSS wordt dus wel bekeken. Maar dus niet goed. De datum en tijd van het laatste bericht komen niet mee en dan valt daarop slecht te sorteren.

Erg jammer. Ik grijp zelf al behoorlijk mis en vandaag kreeg ik een mailtje van Karin, dat zij daar dus ook last van heeft. Helaas kan ik er niets aan doen. Dit zal toch echt Google danwel Blogger/Blogspot moeten restaureren. Al hun blogs die deze widget gebruiken hebben er last van. Ze zullen dan eerst wel moeten begrijpen wat er mis is.

Advertentie

Geplaatst op 2016-09-10, in Webmatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Regioblogs werkt hoor!

 2. Dat is lastig als je zaken onderbrengt bij een ander. Dan ben je helemaal afhankelijk. Daarom host ik mijn eigen wordpress.

 3. @Sjanne: Ik heb er een fragmentje bij gezet, waarop te zien is dat na de blogspot-blogs opeens de info wegblijft over hoe oud een blogpost is. Zie jij wel tot onderin dergelijke tijdaanduidingen?

 4. @Sjoerd: In de gratis WordPress.com bestaat deze widget niet en bij blogs met wordpress op een eigen domein zie ik ook nergens zoiets. Het is ook erg lastig om zoiets zelf te programmeren.

 5. ik zie wat je bedoelt… Een willekeurig voorbeeld — Emigrant, blogpost van gisteren, bungelt ergens onderaan :-/

  Jammer dat Google zo’n widget-idee niet aan paar betere programmeurs toewijst, zo groot en zo’n idee dan tòch niet helemaal uitontwikkelen.

  Dat zag ik ook bij onze anti-spam “ik-ben-geen-robot-widget” van Google, het werkt dan tòch niet 100% :-/ Dan mogen de gebruikers kennelijk de bugs gaan melden.

  Zelf programmeren kan ook weer veiligheidsrisico’s hebben, maar als het even kan houdt Edwin ook net als Sjoerd alles in eigen beheer; ik snap de voors en tegens in elk geval.

 6. @Jolie: Het heeft een jaar of 8 prima gewerkt en nu zit er opeens deze fout in. Iemand had er dus met zijn handen af moeten blijven en ze hoeven nu alleen maar de oude versie terug te zetten.

  Er zijn wel betaalde alternatieven, maar ik zie ze nergens toegpast. Zeker niet met een blog of 100. De kans is groot dat die alternatieven dan ook niet goed werken door te weing gebruikers(ervaringen).

  Bij OBA hebben ze zelf zoiets geprogrammeerd en die site doet er 30 seconde over om te laden.

 7. Het spul werkt weer normaal. Of het komt omdat ik een paar gedetailleerde meldingen heb gemaakt weet ik niet. Nu maar hopen dat het goed blijft werken.

 8. Mooi dat het weer werkt.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: