Okt-09: De Egmond Express

Een paar weken geleden trof ik op station Alkmaar een internationale trein:


Niet de nieuwste, maar wel van die rijtuigen die doorgaans niet verder komen dan Amsterdam. Hier rijden hoofdzakelijk dubbeldekker intercity-treinen met af en toe een sprinter. Meer smaken hebben we hier eigenlijk niet en dus viel dit bruinrode ding met een flinke lengte goed op.

Opvallender was echter de bestemming van deze Euro-Express: Egmond.

Ik vroeg me af hoe dat ging gebeuren. De spoorlijn naar Egmond is al een jaar of 80 weg. Of beter in Egmond is het een fietspad langs de Voorstraat en door de polders ligt er nu gras met wat paarden er op. In Alkmaar bij de Geestmolen staat staat er een infobord met daarnaast nog een stukje rails. Vroeger ging daar de tram naar Egmond over de brug waar nu de Bloemaertlaan op ligt.


(Klik op deze foto voor een ‘leesbare’ versie van het bord.)

In Egmond aan Zee staat nog het oude station naast de Prins Hendrikstichting:

Deze foto is net als die van de molen een paar jaar geleden genomen, toen zag het er nog redelijk uit. De laatste keer was het er een rommeltje, mogelijk iets met een verbouwing. De Geestmolen staat er inmiddels een jaar wiekloos, omdat de as bij een storm is gebroken en de verzekering of een andere instantie nog moeilijk doet.

Via de website van Müller begreep ik dat het rode gevaarte een ‘danstrein‘ is en dat de deelnemers het laatste stukje met de bus naar Egmond aan Zee gingen. Wel zo handig lijkt me.

Advertentie

Geplaatst op 2016-10-09, in Alkmaar, OV-matig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Lijkt me erg slordig als zo’n gevaarte over de weg gaat rijden…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: