Nov-14: De Paddo’s rukken op

Eerder heb ik een aantal keren over fraaie paddestoelen bericht en daarvoor hoef ik maar een paar honderd meter te lopen tot net in de Westerhout. In de afgelopen maanden stelde dat weinig voor.

Tot ik een paar weken terug een verdwaalde paddestoel voor mijn schuurdeur zag. Ik had er nog nooit 1 in m’n tuin gezien en ooit wel eens 2 in de steeg naast m’n huis. Inmiddels staat die steeg dus vol met zo’n 300 stuks.


Ze hebben een redelijke afmeting (hun platte pet heeft de afmeting van een DVD) en ik begrijp dat het om zogenaamde melkzwammen gaat. Een deel zit verstopt onder een handjevol nieuwe struiken die de gemeente heeft geplant:

Ze vallen daar niet echt op en door de steeg lopen weinig mensen. In de tuin staan er ook inmiddels 20 en zo groot is m’n stadstuintje niet. Joost mag weten waarom ze naar me toe komen deze herfst. Weten ze dat ze dan op de foto en op dit blog komen?

Vandaag (15 november) nog 2 extra foto’s gemaakt. Ik was toch thuis. Hier boven nog even een setje dat onder de schutting door m’n tuin binnendringt en hieronder de eenling die na 2 weken nog altijd op de drempel de wacht houdt voor m’n schuurdeur. (De tegels die je ziet liggen in m’n schuurtje.)

Advertentie

Geplaatst op 2016-11-14, in Alkmaar, Woonmatig, Zwammatig en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Nounou, je kunt vooruit :) Hoe komen ze daar? Vocht?
    Het herinnert me aan onze eigen paddenstoelen.

  2. Ja, ze zijn fotogeniek!!

  3. @Bertie: In elk geval veel schaduw en door de buien van de afgelopen tijd is het er niet droger op geworden. De meeste staan onder heesters die het juist goed doen op droge grond.

  4. O ja en ik heb 2 foto’s toegevoegd. Ik dacht dat ik de 1-ling voor m’n schuurtje al op de foto had gezet. Blijkbaar was dat niet zo en ben ik er op uitgetrokken omdat als nog te doen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: