Nov-16: De Jaarlijkse Spanjaard

Ook dit jaar was er weer veel volk en vooral kinderen op de been en op het Waagplein om de heer Nicolaas te verwelkomen. Hij claimt zelf uit Spanje te komen en laat dat zien door een paar flinke spaanse vlaggen op ‘zijn’ schip.


Alkmaar heeft ooit de Spanjaarden getrotseerd en zou wat achterdochteriger (en natuurlijk ook achterzoniger) met dit heerschap mogen omspringen. Zo geeft hij kinderen cadeautjes en die kinderen ‘mogen’ bij hem op schoot. Alleen dat laatste zou al een alarmbelletje moeten laten rinkelen.

Maar nee hij wordt vrolijk toegezongen door jong en oud. De Burgemeester komt opdraven voor een hand en de VVD deelt hier 2-jaar oude verkiezingsbalonnen aan de kinderen uit. Niet gek want opper-VVD’er Wiegel zei ooit heel nadrukkelijk ‘Sinterklaas bestaat!!’ Dan denk ik alleen wel; moet je die elk jaar hier in het land toelaten om ‘vreemde’ dingen met onze kinderen uit te spoken?

Want ook al mocht dat schootzitten onschuldig zijn, dan nog kan je flinke vraagtekens zetten bij dat cadeautjes uitdelen. Het gaat voor een deel om snoepgoed. Of beter snoepfout. Inderdaad meer gaatjes in de tanden en obesitas. In de cadeautjes (en anders wel in de verpakking) zitten ftalaten. En volgens Radar is ook dat flink ongezond.

Uit langdurig onderzoek is gebleken dat ‘De Sint’ (zoals hij genoemd wordt) aan rijke kinderen meer geeft dan aan arme kinderen. Zo vergroot hij de kloof tussen arm en rijk en daarbij wakkert hij de jaloersheid tussen kinderen aan. Op termijn kan dat niet gezond zijn.

Veel van de cadeautjes zijn niet gericht op buiten spelen of bewegen. Dat is altijd zo geweest. Denk aan legpuzzels t/m de huidige spelletjes voor op de smarphone. Kinderen blijven zo meer binnen en bewegen hooguit hun vingers. Natuurlijk zijn het verslavende spelletjes, waardoor ze slechter op school presteren.

Kortom hou die Spanjaard, die overduidelijk onze kinderen wil ontregelen, tegen. Een muur bouwen lijkt me wat overdreven, maar met een inreisverbod moet het toch wel lukken. En laat hem anders via de COA gaan. Dan komt hij niet met zijn verhaal weg dat ie met z’n boot uit Madrid komt. Er is helemaal geen kanaal tussen Madrid en de zee. Laat ie hem daar op een vrachtwagen vervoeren? Het lijkt trouwens meer op een Nederlands vaartuig. Het zou mij niets verwonderen als ie die hier gewoon is gestolen. En hoe zit het met zijn geboorte in Mira te Turkije en zijn graf in Bari (Italië)? Nee die valt bij de COA flink door de mand, als ie zelf al niet gek wordt van het wachten in de procedures. Dan zal het eens maar nooit meer zijn en zijn we van deze figuur en de roetveegonzin verlost.

Advertentie

Geplaatst op 2016-11-16, in Alkmaar, Overmatig en getagd als , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

  1. Tja, ik vermoed dat het volgend jaar gewoon wee over gedaan wordt …..

    Vrolijke groet,

  2. Op de barricaden Xi ☻

  3. Maar Sinterklaas is een heilige, zoals de naam al zegt, en hij staat dus boven iedere kritiek. Ook zijn meerplaatsigheid en zijn bovennatuurlijke omgang met schepen is voor een heilige heel normaal.

  4. Nog een aardige en aansluitende spotprent van Tom Janssen.

  5. @Emigrant: Die andere katholieke kerkfiguren bleken achteraf ook niet zo heilig. Volgens mij is de commissie Deetman destijds door Sinterklaas omgekocht.

  6. @Bertie: Ik zal eens bij de kringloop kijken voor een setje redelijke barricades. ;-)

  7. Ik kwam er achter dat Michiel de Moor een documentaire voor de Canvas heeft gemaakt over dit heerschap. Hij laat duidelijk een andere kant zien:

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: