Dec-07: Jumbo SoepZooitje

Onlangs bedacht ik weer eens een doosje instand soeppoeier te kopen. Mijn oog viel op de aspergevariant van het huismerk (beter winkelmerk) Jumbo. En natuurlijk kijk ik of er dan niet teveel zout in zit. Inderdaad iets meer dan in een ons naturel chips. Toch ging dit doosje mee en er mankeerde weinig aan.

Behalve dat ik in de winkel flink werd misgeïnformeerd. Op het schap stond 62 gram voor 0,64 euro = 10,32 euro/kg. Op het doosje staat echter 49,8 gram en daarmee is de kg-prijs 12,85 euro. Jawel 24,5% meer. Bij de versies met andere smaken week de info minstens zoveel af. Toch zit er een ‘voordeeltje’ aan. Nu bevatte mijn kop soep 1,5 gram zout en en met 24,5% meer poeder in zo’n zakje was dat 1,87 gram geweest. Dat is 31% van wat je dagelijks aan zout zou moeten eten. Dan ga ik er gemakshalve van uit dat die info wel klopt.

Advertentie

Geplaatst op 2016-12-07, in Shopmatig, Ximatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Prijskaartjes niet aangepast. Voorheen ook een Janlinderskwaaltje. Ik let er niet meer op, je blijft aan de gang.
  Ergerlijker vind ik prijsverhogingen van ettelijk procenten Ik kan ze wel betalen, het is de brutaliteit die me stoort.

 2. Ik zou de rest van de info dan ook met een korreltje zout nemen

 3. Heb je dit ook aan Jumbo gerapporteerd?

 4. @Margo; Natuurlijk niet. Als ik dat doe dan krijg ik zoiets gratis en ik vind dat het nu al nix kost. Daarbij kan ik zo checken of zo m’n blog lezen. ;-)

 5. @Bertie: Het grappige is dat iedereen op de prijs let, maar niet op het nettogewicht. En die laatste speelt een net zo belangrijke rol in de prijs per kilogram.

 6. @Sjoerd: Net even gewogen. De korreltjes zout die ik in huis heb wegen 0,091 mg per stuk. Daarvan mogen mensen er per dag 66.000 stuks nuttigen. Dan hebben we het over een gemiddelde korrel. Korreltes zijn kleiner dan korels en die zullen rond de 0,06mg per stuk wegen.

 7. Ik zie dit voor me: Ximaar gaat speciaal terug naar de winkel, arrangeert het product dusdanig dat ook het kaartje in beeld komt, maakt een foto, gaat naar huis, schrijft een blogstukje en gaat ter ontspanning zoutkorreltjes tellen en wegen. :-)

 8. @Armoud: Alles voor de wetenschap! ;-)

  O ja, en je bent nog een belangrijke stap vergeten. Het kaartje zat niet goed, waardoor de 6 niet goed te lezen was. Dus die heb ik ook nog enige millimeters naar rechts geschoven.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: