Dec-13: Uitzonderlijk

De situatie op de bovenstaande foto is inmiddels een paar weken gaande.

Voor die tijd was de Jan de Heemstraat een klein stukje 1-richtingsweg voor auto’s, maar niet voor (brom/snor-)fietsers. Geen automobilist hield zich er aan en dan gaat het vooral om bewoners aan de Vliegerstraat die via dit stukje naar een onsluitingsweg moeten. Door plateaus aan te leggen is het duidelijker dat (fiets- en ander) verkeer van rechts voorrang heeft. Tel daar de grote hoeveelheid fietsers bij op, die hierlangs van of naar de binnestad komen/gaan en bijelkaar is dat ontmoedigend genoeg voor het autoverkeer.

Maar nu ze het bord met de blauwe pijl hebben verwijderd is er een vreemde situtie ontstaan. Hoe moet ik dit onderbordje nu lezen? Mag hier iedereen komen uitgezonderd (brom/snor-)fietsers? Daar ben je als fietser dan mooi klaar mee. Of is het zo dat er alleen (brom/snor-)fietsers mogen komen en zijn de auto’s er nog meer op achteruit gegaan dan in de oude situatie?

Je mag je hoe-dan-ook afvragen waarom wel de blauwe pijl is afgevoerd en niet meteen het bijbehordende onderbordje. Was de bedrijfswagen vol en kon die niet mee? Was de afvoerder er niet zeker van dat dit bordje ook mee moest? Of worden onderbordjes door een andere afdeling afgevoerd en moet daar nog iemand van langskomen?

Natuurlijk ga ik dit niet melden, om zo te zien hoe lang dit onzinnige bordje blijft hangen. Fietsers en auto’s blijven er gewoon rijden, die trokken zich van de oude bebording weinig aan en zullen met dit zwerfbordje eveneens geen rekening houden.

Geplaatst op 2016-12-13, in Alkmaar, Fietsen, Ximatig en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Maar het blijft do dat ze dit niet weghalen.

  2. Er gelden hier geen verkeersregels, uitgezonderd fietsers en bromfietsers. Dat betekent het volgens mij.

  3. volgens mij moesten ze alle verkeersborden weghalen uitgezonderd die voor fietsers en bromfietser. en dat hebben ze voor de duidelijkheid erop gezet.

  4. Tenzij er verderop werkzaamheden zijn denk ik dat het bord gejat is.

  5. @Villa S: Die werkzaamheden zijn er wel, links van deze weg waar het rode busje staat. De herinrichting van deze weg (paar plateau’s, zodat verkeer van rechts voorrang heeft en langsparkeren ipv dwarsparkeren) is inmiddels klaar en het was idd de bedoeling dat het blauwe bord verwijderd zou worden.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s