Jan-26: De Verlossing

Hier in Alkmaar is al flink wat jaren gezeur over het regionale ziekenhuis. Denk dan vooral aan parkeeroverlast tegen de binnenstad aan en de moeilijkheid om er goed te kunnen komen met een auto. Zelf woon ik er naast en heb er weinig last van. Maar ik heb dan ook geen eigen auto, die ik voor de deur wil hebben.

Het ziekenhuis heeft een jaar of 5 gedreigd om te verhuizen naar Heerhugowaard en had daar zelfs al grond gekocht. Inmiddels is bekend dat die verhuizing niet doorgaat en dat ze op de huidige plek een stuk bos (ter grootte van een voetbalveld) van de Westerhout mogen kappen voor hun uitbreiding. Natuurlijk lopen daar ook mensen tegen te hoop en die zijn nu gezellig een jaartje aan het klankborden. (Ziet RedDeHout.nl)

Onderwijl is de naam veranderd van MCA (Medisch Centrum Alkmaar) naar NWZ (NoordWest Ziekenhuisgroep). Waarschijnlijk omdat MCA binnen Heerhugowaard niet zo goed zou klinken. De meeste borden aan en in het ziekenhuis zijn vervangen. De borden bij de publieke parkeergarages en langs de wegen nog niet.

Natuurlijk vroeg ik me af waarom het ziekenhuis meer grond nodig heeft. Hadden ze er niet beter een laag op kunnen metselen? Inmiddels weet ik door een Amstelveens ziekenhuis waarom. Langedijkers vinden het bijvoorbeeld niet leuk dat hun kinderen in een Alkmaars ziekenhuis worden geboren en zo als Alkmaarder ter wereld komen. Dat heeft al tot linke situaties geleid, waarbij een zwangere in de ambulance aan de noodrem trok en zo nog net binnen de eigen gemeente beviel.

Kortom voor de buurgemeentes komen een 3-tal verloskamers elk op een eigen stukje grond. Er zijn zo’n 10 gemeentes binnen het werkgebied van NWZ, maar dat is geen probleem. Maandags en Woensdags is de eerste verloskamer op een stukje grond, dat die dagen van de gemeente Langedijk is. Op Dins-, Donder- en Zondagen is dezelfde verloskamer tijdelijk op Heerhugowaards grondgebied voor hun bevalli(n)gen. Zo gaat dat schema door voor nog een handvol gemeentes en de andere 2 verloskamers op hun stukje wisselgrond.

De grond onder een 4de verloskamer wordt verdeeld over de gemeentes Istanbul, Rabat, Tel Aviv en Alleppo. Die kamer wordt dan meteen halal en koosjer ingericht.

Nu maar zien of deze ‘eigen gemeente eerst’-aanpak zal bevallen.

Advertentie

Geplaatst op 2017-01-26, in Alkmaar, Regiomatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Mijn god…….
  Je reinste cabaret.

 2. Wat een onzin…

 3. MCA werd toch NWZ na de fusie met het ziekenhuis in Den Helder?
  Leuk grapje dat schema voor verloskamers, maar een baby die zijn of haar tijd heeft uitgezeten trekt zich daar niets van aan.

 4. @Farrara: Dat zou goed kunnen alleen was de fusie met het Gemini een jaar voordat ze op een andere naam over stapten. Als ze toen meteen een andere naam hadden genomen was het verband duidelijker geweest.

  Dat schema heeft wat probleempjes. Zo halen we in Alkmaar waarschijnlijk niet 1 Joodse bevalling per jaar en dan moet maar net die kamer op Tel Aviv’se grond staan. ;-)

 5. Jemig! Ja, je zal maar in Alkmaar geboren worden! Wat een burgerlijke mentaliteit!

 6. @Margo en Sjoerd: Ik had verwacht dat jullie het onderste deel wel in zouden schatten als iets dat vanuit mijn dikke duim zou zijn. Nepnieuws gaat wat ver, omdat ik ook niet weet of het onwaar gaat uitpakken. Beetje feitenvrije alternatieve ‘feiten’ zijn het wel. Misschien geeft het stukje hierboven aan hoe eenvoudig Trumpismes werken. ;-)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: