Jan-31: PC SkateTractor

De foto hierboven maakte ik alweer een tijdje terug. Toch wil ik ‘m wel plaatsen om aan te geven welke ‘rijwielen’ er allemaal in omloop zijn, en waar bijvoorbeeld geen specifieke verkeersborden voor zijn bedacht. De jonge man op dit overmaatse en gemotoriseerde skateboard gebruikt een afstandbediening voor de snelheid en sturen zal hij gewoon met zijn beenpositie doen. Hij tourde hier rustig door de stad. Sneller dan 10km/h reed ie niet op het moment dat ik hem fotografeerde. Hoe hard zoiets kan weet ik niet. Ik heb het niet gevraagd. Daar kwam het even niet van. Anders had ik ‘m ook wel gevraagd of ie op de foto wilde. Ik heb wel gezwaaid en hij zal mijn camera gezien hebben. Toch heb ik de opstaande berijder maar van een zonnebril en een petje voorzien voor enige privacy. Ik heb ‘m overigens maar 1x waargenomen en vermoed dat ie niet in de buurt woont.

Ik dacht aanvankelijk dat het een zelfbouwsel was, maar inmiddels heb ik het merk en type gevonden bij Skatey.nl. Ding kost 700 euro, weegt 34kg, heeft een 800 Watt motor en kan 32km/h. Voor alle duidelijkheid bij een gewone e-bike mag de motor niet meer dan 250 Watt leveren en is de snelheid beperkt tot 25km/h. Je kunt je dus afvragen of er een helmplicht is (lijkt mij van wel) en dat een bromfietscertificaat nodig is. (Sneller dan 25km/h.)

(O ja, en van minder minder brievenbussen is hier duidelijk geen sprake.)

Advertentie

Geplaatst op 2017-01-31, in Alkmaar, Rijwielmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. Ach, in Nederland zijn er ook brievenbussen voor kinderen? Wat aardig.

 2. @Emigrant: Of voor rolstoelers en lilliputters. ;-)

 3. Het lijkt speelgoed, maar blijven voertuigen.

  Of hier ook regels voor komen?
  Er zullen eerst ongelukken nodig zijn.

  Vriendelijke groet,

 4. creativiteit kent geen tijd.
  Ik ben benieuwd wat voor “rijwielen” jij nog meer ga spotten.
  Zo zullen er ook nog heel wat zelfbouwsels in de rondte rijden.
  Die brievenbus voor rolstoelers had ik nog nooit gezien.

 5. Fantastisch ding, heeft hij ook afstandbedieningz? ☺

 6. Lijkt me erg gevaarlijk om 30 km per uur met dat ding te gaan. Het is zoiets als een Segway maar dan zonder ‘stuur’. Geef mij dan maar een Segway!

 7. @Margo: Zo’n gemotoriseerde grasroller gaat maximaal 20km/h en kost gemiddeld het 10-voudige. Weegt overigens net als het ding hierboven teveel (30 tot 50kg) om even een stationstrap op te tillen. Dan is een e-monowiel van 14kg die ook 20km/h gaat handzamer. (Overigens ook maar 1x in Alkmaar en omgeving waargenomen.)

 8. Mooi apparaat, maar ik zou er ook niet zo hard mee willen gaan…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: