Feb-22: Zaanse Schans in Alkmaar

Het bovenstaande scherm trof ik op het station van Alkmaar, in een lelijk NS-hok waar je tegenwoordig reisinformatie kan krijgen. Voorheen zat dit in het oude station, maar daar komt geen passagier meer langs. Deze plek tussen perron 1 en de traverse is dus wel logisch, maar ook lelijk. Bij de ingang lag een scherm achterover, waarvan ik een deel op de foto gezet heb. Betoogde ik eerder nog dat de Zaanse Schans in de gemeente Zaanstad en de woonplaats Zaandam ligt, thans geeft dit orgel aan dat ik de Zaanse Schans in Alkmaar moet zoeken. Het pictogram er boven geeft aan dat je er met een locale bus naartoe kan, terwijl het beter met de trein kan (ondanks de verveldende overstap in Uitgeest).

Advertentie

Geplaatst op 2017-02-22, in Alkmaar, OV-matig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. De Zaanse Schans ligt in Zaandijk of Koog aan de Zaan, niet in Zaandam. En al helemaaaaalniet in Alkmaar! :-D

  2. @Margo: Klikt op ‘eerder’, waar een correct kaartje staat. Zaandijk, Wormerveer en Koog a/d Zaan gaan allen niet verder oostelijk dan de Zaan. Ten oosten van de Zaan is het binnen Zaanstad allemaal Zaandam (-Oost). Veel mensen weten dat idd niet.

  3. Vreemd hoe de geografie en topografie door de NS veranderd wordt …

    Vriendelijke groet,

  4. De NS kan het weten…

  5. Mijn hart bloedt… ☻

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: