Mrt-14: QR-Mozaiek

Afgelopen zaterdag heb ik weer zo’n goedkoop treinkaartje gehaald. Deze keer bij de AH. Voor 16 euro onbeperkt door Nederland treinen. Ik had begrepen dat het mooi weer zou worden en ik voelde me weer redelijk goed om op deze manier wat stadswandelingen te ondernemen.

Het idee was Eindhoven, Tilburg, Breda en misschien Dordrecht. Maar omdat de lijn Utrecht-‘s-Hertogenbosch werd gerepareerd, werd het eerst maar eens Breda via Rotterdam. Vervolgens wel Dordrecht en later nog Rotterdam. Met het heen- en weer lopen naar het station van Alkmaar erbij liep ik zo’n 19km. Het is jaren terug dat ik een dergelijke afstand heb gelopen en het was ook zeker niet de bedoeling. 10km was ook al mooi geweest. Maar het liep dus anders.

Vooral in Dordrecht liep het wat uit de hand. Ik wilde hun watertoren bekijken en dat is dan ook gebeurd. Later meer hierover. Vanaf het station liep ik strak op die watertoren af en zo trof ik halverwege een park met aan de ingang een QR-tegel. Ziet hiernaast. Het ding heeft de afmeting van een stoeptegel met daarop keurig zwarte en witte steentjes van iets minder dan een vierkante cm elk. Leuk gedaan en natuurlijk op de foto gezet.

Een ruime dag later lees ik een blogbericht van Elja Daae waarin zij andere bloggers aanprijst. Een daarvan blogt Over Portugal. Ik lees daar wat en zie onderaan een stukje over QR-codes in tegelmozaiek. Kortom een grappig toeval en een reden om even te kijken wat die Dordtse-versie voorstelde. Ik heb geen smartphone en gebruik derhalve een online-decoder waar ik al eens eerder over blogde.

Via die QR-code kom je bij de website van het park Merwestein. Daar lees ik dat deze tegel er bijna 2 jaar ligt. Het is een oud stadspark en heeft iets weg van de Westerhout in Alkmaar. Het is alleen meer open en dus minder boom- en struikrijk. Maar ook een hertenkamp, duiventil, volière en speeltuintje. Ben er dwars doorheen gelopen.

Kortom ik heb een reactie geplaatst bij Over Portugal, maar die staat alweer wat dagen in de moderatie. Wantrouwende onzin waar ik met dit blog nooit aan begonnen ben. Je kan toch nog altijd achteraf ongewenste bijdrages wissen. Waarom dan meteen iedereen bij de ingang in een wachtkamer plaatsen? Aan de andere kant is het vaak onwetendheid dat je zoiets simpelweg een stuk reageerder-vriendelijk in kan stellen.

Advertentie

Geplaatst op 2017-03-14, in Ximatig, Zwerfmatig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 9 reacties.

 1. Ha leuk, je was in Dordt! Bedoel je Villa Augustus met de watertoren?

 2. @Margo: Klopt, dit park ligt precies tussen het station en dat gebouw. Puntje was wel dat ik via de noordwestpunt het park verliet en zo toch nog weer wat omliep. De watertoren aan de oostkant was me te ver om. Volgens mij ben ik daar wel eens langsgefietst naar het pontje richting Werkendam/Biesbosch.

 3. Wellicht kijken ze niet zo vaak naar hun blog…

 4. Ximaar, wat een leuk bericht! Ik wist niet dat er in Nederland ook al van die QR-codes waren gemaakt van mozaïeksteentjes. Grappig dat je er 1 was tegengekomen en daarna toevallig mijn artikel las over de eerste QR-code in Portugal. :-) Heb je de video gezien in mijn artikel? Echt leuk om even te bekijken. Bedankt voor de verwijzing. Ik ga jouw info ook opnemen in mijn artikel. Ik hoor het graag van je als je nog meer QR-codes tegenkomt in Nederland. Groetjes uit zonnig Portugal.

 5. Kun je iedereen hier niet een keer tippen als er goedkope treinkaartjes in de aanbieding zijn.

 6. @Hein: Ze zijn vrijwel doorlopend in de aanbieding, afwisselend bij het Kruitvat, de Hema, Blokker en AH en mogelijk nog andere winkelketens. Er is een website voor http://www.treinreiziger.nl/category/treinkaartjes/

 7. @Sjoerd: Als je het goed ingesteld laat, dan krijgt de blogger een mailtje als er een reactie in de moderatie is geplaatst. Punt kan zijn dat dat zoveel mailtjes worden dat een blogger daar dan weer slecht op reageert.

 8. @Escrita Grafo: Idd een leuk toeval en ik kon het dan ook niet laten om het even te melden en er uiteindelijk zelf ook meteen maar even over te bloggen. Zonder jouw bericht had ik dat waarschijnlijk niet eens gedaan. QR-codes staan hier in de stad op veel plaatsen, maar dat zijn simpele metalen plaatjes van 10 bij 10cm tegen een deurpost of op een paal bij een of ander monument. Een deel is inmiddels na een jaar of 5 weggesleten. Dan zijn de mozaiek-uitvoeringen een stuk slijtvaster.

  Afgelopen september maakte ik er een speciaal bericht over omdat ik me afvroeg hoe vaak zoiets wordt gebruikt. https://ximaar.wordpress.com/2016/09/02/sep-02-qr-code-ftw/
  Uiteindelijk heb ik simpele strookjes laten maken met de URL er op uitgeschreven en die ik aan fietsen bevestigde op een manier zoals dat bij de bewaakte stallingen gebeurt.

 1. Pingback: Eerste QR-code in Portugese straatmozaïek - Over Portugal

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: