Mei-09: Limmen-2017 Mozaieken

Op 6 Mei (Pimdag of zo men wilt 2e bevrijdingsdag) heb ik de Bloemendagen in Limmen bezocht. Het was redelijk weer. Iets minder koud dan de voorgaande dagen, droog en wat zon. Het was ook de eerste bloemendag en omdat dat op een zaterdag was, vermoedde ik dat het niet zo druk zou zijn. Dat klopte. Pas toen ik het rondje gefietst had werd het wat drukker.

Het rondje was overigens een paar kilometer ingekort. Er zijn wat minder deelnemers en dat is best jammer. Toch viel het me wel mee en stonden er nog een paar bekijkenswaardige tussen. Ook nog wat oude auto’s en later trof ik nog een soort fietsdag bij een grote regionale fietsenwinkel. Op die dingen kom ik nog terug met wat aanvullende foto’s. Nu beperk ik met tot de mozaieken.

De eerst betrof ‘Wallstreet’, een opgefleurde straat met aan het einde ‘The Wall’ van Trump tegen Speedy Conzales. Niet veel verder was een mooi boeket met daaronder ‘Limmen 65 jaar’. Ik neem dus maar aan dat dit na 1952 de 65ste aflevering was. Iet verder vouwfietste ik voorbij aan WimLex, die nu op 50+ mag stemmen. Bruna en Nijntje werd ook een paar keer herdacht.

Aan de overkant bij de Hervormde Kerk en het Bolborum stond een mozaiek die niet iedereen begrepen zal hebben. Limmen ligt aan het Oer-IJ. De formatie was mooi uitgebeeld in verschillende panelen. Als je op de juiste plek ging staan, dan sloot alles netjes op elkaar aan. Volgens mij is daar nog geen sprake van, dus nam ik de foto op een plek waardoor de (onderhandelings-)ruimtes te zien zijn.

Erdogan kwam ook een paar keer voorbij. Lubach had hier de beste Bloemendagen, waar Trump niet aan kon tippen. Een paar kilometer verder hoorde ik werderom de video van Netherlands Second. Daar stond een ijsboerin bij. Ze werd inmiddels flink gestoord van die repeterende band.

Een paar kinderen wilden poseren bij Freek met z’n haaien. Obama zullen we idd ook missen en Trump kon weer eens fluiten naar de Mexikaanse bijdrage aan zijn muur. Zal zeker ‘mañana’ worden of anders Sint Juttemis. Net als de voorgaande jaren stond ook nu weer het grootste bouwwerk net in Heiloo. Deze keer was het Symbolica, een soort kasteel in de Efteling dat daar over een week of 8 voor het eerst open gaat. Deze in Heiloo hoorde te roteren, maar dat werkte niet meer. Het fonteintje aan de achterzijde deel het nog wel.

Met de rest (waar ik dus nog op terug kom) erbij was het zeker een leuk rondje fietsen. Aan het eind was het zeker drukker en mogelijk was dat ook het geval op zondag 7 mei toen er iets was met oldtimers.

Hier het setje beschreven foto’s.

Advertentie

Geplaatst op 2017-05-09, in Kunstmatig, Regiomatig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Een mooi setje foto’s het bier raakt Alex niet kwijt…

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: