Mei-16: The Rolling German

Bij Oliver las ik dat de fiets 200 jaar bestaat. Deze mede-germaan is opgegroeid in Duitsland, heeft in Nederland gewoond en woont nu dicht bij Nederland. Hij deed mee aan een fietstocht door Noord-Holland-Noord ter ere van deze fiets-mijlpaal. Daarover schreef hij een zeer herkenbaar en interessant verslag in het Duits. Dat is net als het Engels een dialect van het Nederlands, en dus goed te volgen. (Anders kan je nog altijd Google-vertalen gebruiken.) Ik ben ooit door de woonplaats gefietst waar Oliver is opgegroeid en in zijn verslag fietste hij door de woonplaats waar in opgroeide. Als dat geen fiets-band schept.

Karl Drais (Karl Friedrich Christian Ludwig Freiherr Drais von Sauerbronn) vond 200 jaar geleden in Karlsruhe de loopfiets met stuur (Draisine) uit, een voorloper van de fiets met trappers die we nu vooral gebruiken.

Toch zie je nog altijd loopfietsen, vooral voor kinderen rond de 2 jaar. Maar ze bestaan ook nog altijd voor volwassenen, zoals op de foto die ik een tijdje terug in de Alkmaarse Hout maakte. Het gaat dan nota bene om mensen die juist een loophandicap hebben. Deze contraptie staat bekend onder de naam Rolling Dutchman, die ze in Renkum bouwen.

Hier nog een youtube-video met een ander soort ‘loopfiets‘.

Advertentie

Geplaatst op 2017-05-16, in Fietsen, Regiomatig, Rijwielmatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Treadmill bike….. dan liever een autoped.

  2. Dat is nog wat voor mij. Alhoewel zal bergop ook niet zo eenvoudig zijn.

  3. Waar zouden we zijn zonder de fiets! Ik zou echt niet zonder kunnen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: