Mei-22: KWF Registratie

Afgelopen woensdag darde ene Caroline T over het Waagplein en had ik al eerder begrepen dat daar iets met bekende Nederlanders en een marathon was. Omdat het prachtig weer was en ik regelmatig een rondje moet lopen en natuurlijk ook wel wat nieuwsgierig was, liep ik daar toevallig zo rond een uur of 9 ‘s-avonds naartoe.


Veel volk op de been en er waren allemaal witte tasjes langs een blauwe loper geparkeerd langs het Waagplein. Of beter op de plek waar de LF7 (Alkmaar-Maastricht) al 3 dagen niet te gebruiken was. Deze A9-A2 voor fietsers zetten ze zonder blikken of blozen af en denk maar niet dat er omleidingsborden worden geplaatst.

Een camera op een hoogwerker maakte prachtige beelden van Epke Zonderland, die ik later thuis op TV zag. Om het spul te versturen gebruiken ze een satteliet-schotel. Ondanks de vele bewaking (lichtblauwe stadswachten die zonder licht over voetpaden fietsen, zwart-gele politie – die met elkaar een praatje maakten en veel paarse figuren die tijdelijk ingehuurd waren om de crowd te controleren), was het me vast geluk om de achterband lek te steken en de uitzending te verzieken. Natuurlijk doe ik dat niet en ik was m’n mes vergeten.

Erg bezienswaardig vond ik het niet en na een halfuurtje rondkijken ging ik terug naar huis. Op de Bergerbrug (bij de Molen van Piet) trof ik wat mensen die daar in opvallend rode kleding en een rugzakje liepen. Dat konden wel eens een paar marathonwanderlaars zijn. Om die reden ging ik naast Truitje zitten, en ik zag geen wandelaar meer. Had ik het toch fout?

Net toen ik op wilde staan en het laatste stukje naar huis wilde lopen, kwamen er verkeersregelaars aanfietsen die vervolgens de Kennemerstraat gingen afzetten. Dan moet er in Alkmaar wel iets aan de hand zijn. Die Kennemerstraatweg is stukken belangrijker dan de LF7, die daar toevallig ook van dat afgezette stukje gebruik maakt.

Ik was dus de enige toeschouwer die hier de marathon voorbij zag lopen, met voorop een kudde kaasdragers. Inmiddels was het donker genoeg voor wat bewogen foto’s. Deze was nog het meest acceptabel:

Ik zag enkele 100den mensen lopen, sommigen zelfs met krukken. Een kwartier later zag ik ze op het Waagplein arriveren, maar dan wel op m’n laptop thuis. (Hier de volledige uitzending.)

Wat dagen eerder werd alles opgebouwd en trof ik nog een mooie SUV. Daarbij ging het mij niet om het merk of de afmeting, maar om de beschildering. Deze TV kar was rondom voorzien van testbeelden.

Ik heb daar iets mee. 25 jaar geleden programmeerde ik een testbeeld in Pascal. Dat was nog voor DOS. Hij doet het ook nog altijd in WindowsXP en mogelijk in Windows10 (hier wat instructies). Dat laatste heb ik nog niet getest. Rond de ’70-er en 80-er jaren zag je nog regelmatig een testbeeld op TV en verzamelde ik ze een beetje. Tegenwoordig zijn er constant uitzendingen en zie je een testbeeld hooguit nog op de auto hierboven.

Advertentie

Geplaatst op 2017-05-22, in Alkmaar, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ja, die testbeelden geven een nostalgische idee.
    De constante uitzendingen kunnen mij gestolen worden.

    Zonnige groet,

  2. Sjoerd van bVision

    Een mooi stukje schilderwerk op die Amarok… Alhoewel, tegenwoordig gaat er gewoon een folie overheen.

  3. Je zou denken dat er minder troep nodig is nu alles digitaal gaat. Bijzonder om te zien, maar toch dat testbeeld das nostalgie.

  4. Testbeeld als nostalgie is leuk. Inmiddels is iedereen zijn of haar ergernis over het testbeeld wel kwijt. Hoe vaak hebben we vroeger wel niet verzucht: Nog steeds testbeeld.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: