Mei-27: Giraal Formeren

Ik wilde van de politiek overstappen naar de sport en de goede prestaties van Dumoulin en Mollema in de Giro leken me een goede aanleiding. Maar dan merk je al snel dat er weinig verschil is. Zo wilde Dumoulin eergisteren nog een coalitie met Mollema en Kruiswijk formeren. Dat leek hem beter voor het landsbelang.

Mollema wilde daar geen commentaar op geven, duidelijk een reactie van een politicus. Zeg je niets, dan zeg je in elk geval niets fouts waar de media mee aan de haal gaat. Kruiswijk is inmiddels ziek afgestapt, mogelijk is ie een beetje misselijk geworden van dit soort politieke spelletjes.

Dumoulin heeft zijn keutel inmiddels weer ingetrokken, omdat de media er over viel. Dit gedraai en geschipper en de angst voor gezichtsverlies kennen we ook maar al te goed uit de politiek. Aan de andere kant gaat formateuse Schippers onverdroten verder:

Het schiet allemaal niet op. Volgens haar moeten de partijen meer bewegen. Tom (niet Dumoulin, maar Janssen) heeft daar wel een goede oplossing voor:

Inderdaad, vervang het milieu-onvriendelijke motorblok en ga lekker zelf trappen. Natuurlijk ook goed tegen bewegingsarmoede. Het bespaart veel geld op aanschaf-, verbruiks- en gezondheidskosten en misschien wint Team-Rutte-3 volgend jaar de Giro.

Advertentie

Geplaatst op 2017-05-27, in Fietsen, Kiesmatig en getagd als , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 8 reacties.

 1. De titel… 😆

 2. begrijp ik dat je alsnog op GeenPeil hoopt?

 3. geschipper vind ik ook leuk, maar ik vind haar invulling positiever dan de oude invulling, dus wel leuk gevonden maar niet doordacht

 4. Dumoulin geeft morgen zijn heldere antwoord, de politiek. ligt op het strand ofzo, heeft het nakijken…

 5. Moet je toch eerst een team hebben… Dat heeft Dumoulin ook niet.

 6. @Sjoerd: Dumoulin laat idd zien dat je ook ver kan komen met een zwak team. Zou Rutte dan ook best in z’n eentje kunnen regeren?

 7. @Jankrosenbrink: ‘geschipper’ slaat hierboven meer op Dumoulin dan op Schippers. Ik zie die term overigens niet als negatief. Voor mij houdt het in dat je met veel zaken rekening houdt, overal tussen door laveert en roeit met de riemen die je hebt.

 8. ik vind geschipper ook niet per definitie negatief, maar in onze woordenboeken, gebaseerd op de heilige waarheden van onze verschillende religies, heeft het iets van gesjoemel.

  Formateur Schipper vult het mijn inziens in zonder die negatieve bijklank.

  En Dumoulin heeft vandaag wel een voorbeeld gegeven, als je wilt regeren, regeer je

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: