Okt-05: Snoeikraan!

Op advies van Ferrara en omdat ik toch regelmatig een rondje loop en zelf ook wel nieuwsgierig was, liep ik vanmiddag opnieuw langs de plek waar de kraan en het snoeibord stond. Beide waren vertrokken. Er was ook geen nieuwe dakkapel of dergelijke te vinden. En wees eerlijk, dat kan best met een kleinere kraan. Er valt aan die kant van de Stationsweg overigens bar weinig te snoeien. De panden staan er direct aan de stoep en tussen de stoep en de weg zijn alleen wat parkeerplaatsen en een paar fietsenrekken.

Kortom geen idee wat die kraan daar uitgespookt heeft. Ik liep dus maar retour via de Sint Josephstraat. Daar schoot me te binnen dat ik 3 dagen eerder een aparte foto maakte in de ‘achtertuin’ van de Belloschool. Daar lag van de vorige storm een enorme tak:


Het 20 eurocentstukje viel en ik was wel benieuwd of die tak (van zo’n 2 ton) was opgeruimd. Je kan daar alleen komen via de Snaarmanslaan. Dus nog een paar keer rechtsaf en net als de vorige keer een stuk langs het lange/diepe schoolplein gelopen. Om daar te zien dat niet alleen de tak op was geruimd, maar de complete boom waar ie van afgebroken was:

Aan het eind van dat pad stond het hek open en heb ik even om het hoekje gekeken. Daar trof ik nog de stronk van circa 1,5 meter doorsnee.

Op die plek tussen de huizen is dus erg lastig te komen en daarom zullen ze de kraan gebruikt hebben om het over de panden van de Stationstraat af te voeren. Dat is een afstand van ruim 40 meter (gele streep op het kaartje hieronder) en door het koppel heb je dan een behoorlijke kraan nodig:

Toen ik de kraan op 3 oktober zag stond ie half ingeklapt. Mogelijk was ie net klaar of moest het werk nog aanvangen. Ik kon me toen niet voorstellen dat ie ging ‘snoeien’, maar inmidels ben ik er achter dat ik dat fout had.

Advertentie

Geplaatst op 2017-10-05, in Alkmaar, Klimatig en getagd als , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Dat was dan wel een supersnoeiklus…

  2. @Sjoerd: Zelf had ik Bomenkap op het bord gezet. Dat de dekt de ‘lading’ toch wat beter. ;-)

  3. Raadsel dus opgelost. Eens wat betreft bomenkap.

  4. er wordt naar jou geluisterd!

  5. Indrukwekkend!

    Regenachtige, maar windstille groet,

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: