Okt-14: GHL Alkmaar

Ik zocht wat anders, maar stuitte op een uitzending van Geloof Hoop en Liefde van 12 oktober. Die ging over Alkmaar en opende met de bekendste Alkmaar Bertje Doperwtje. Deze zingende filosoof op groene klompen komt immer opgeruimd en positief over. Dus bleef ik even kijken en zag er een leuk stukje in over Autstekend.


Hierboven een bord dat ruim 3 jaar geleden voor hun raam stond. Het moest toen nog beginnen en ik las er in dat er kinderen gekookt werden. Al snel legde ik de link met autisme en ik vind het een prima initiatief en als ik er langs loop, dan zijn er bijna altijd kinderen aan het koken. Ik wist niet dat het stadstuintje achter de Riddestraatstalling is.

De gemeente klaagt dat die gratis bewaakte fietsenstalling slecht wordt gebruikt en heeft daar in de afgelopen weken iets aan gedaan. Volgens mij is dat te kort en zal er een duidelijker stallingsbord bij de ingang moeten komen, die je vanaf de straat goed kan zien. De locale Fietsersbond had daar wel een aardig ideetje voor.

Verder ging GHL langs bij Soepp. Ik ken het zaakje in de Hekelstraat, maar wist niet dat het een soort bindmiddel is tussen voormalige en huidige asielzoekers.

 

 

Vervolgens gingen ze nog bij Marjolein in haar Tiny House langs. Wel een met een gigantische antenne:

Hier nog een foto toen ik haar huisje voor het eerst zag, met op de achtergrond een autarkisch pand (‘aardschip?’) waar niemand in woont:

Al-met-al een aardig verzameling Alkmaarse bedoeninkjes. Wat mij betreft is het zeker het bekijken waard. Dwz de eerste 20 minuten, want daarna gaat het over verweggistan.

Advertentie

Geplaatst op 2017-10-14, in Alkmaar, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ik dank je voor de link, ik heb hier aandachtig naar gekeken en ben er een stuk wijzer door geworden.

  2. @Sjoerd: Ik vond het het delen waard en heb de indruk dat de titel er voor zorgt dat er niet zoveel kijkers zijn naar dat programma. Zelf heb ik al meer mooie uitzendingen van GHL gezien. Vaak valt het gezever behoorlijk mee. In Alkmaar was het opvallend dat vooral H en L gekozen werden als letters en niet de G.

  3. Ximaar wat betreft de fietsenstalling, houden jullie rekening met de uitstraling van het poortje voor de stalling.
    Gratis stalling is voor de doorsnee Alkmaarder nog niet gratis genoeg.
    Kijk maar eens naar de hoeveelheid fiiesen rond de Grote Kerk, terwijl er toch een prachtige stalling onder het Canadaplein zit. Toegegeven de trap omhoog is (inmiddels ook voor mij) een hindernis, maar ik neem hem wel.

  4. @Ferrara: Zelf denk ik dat het goed te combineren is als ze van dat verkeersbord een uithangbord maken en die ongeveer een halve meter boven het poortje rechts hangen. Dat veel mensen niet een fiets in de stalling zetten is bekend. Als je de fiets gebruikt voor boodschappen of maar een half uurtje blijft dan vindt men stallen te lastig. Die trap onder het Canadaplein is jammer, zeker met zwaardere e-bikes. Hij valt mee als je de trap naast Paradiso in Amsterdam ziet, die is 3x zo stijl. Bij de Ridderstraatstalling kan je gelijkvloers stallen.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: