Okt-27: Brombakfiets

Of is het een bakbromfiets? In elk geval kwam ik een paar weken terug bij De Hout een bakfiets met bromfietsmotor tegen:

Die dingen zie je nog maar zelden. Deze staat te boek als een Gazelle uit 1972, maar er zit een Zündapp motorblok onder. Mogelijk deed Gazelle dat destijds. Ik weet er niet van dat Gazelle ooit bromfietsen of motorblokken heeft gemaakt.

Omdat het voor mij dus een Zündapp is, heb ik deze foto’s toegevoegd aan m’n eerder Zündapp-pagina.

Nou is dit niet de enige bakfiets die ik zag. Een paar maanden eerder zag ik dit ding op het Schermereiland (stukje van oud Alkmaar):

Het is een zogenaamde MGB delivery. Ook gewoon een 49cc brommertje met een bak die kan kiepen. Hij lijkt mij een stuk nieuwer en ik heb de indruk dat ie uit Zweden komt. Deze heeft een bromfietsblok, maar tegenwoordig worden ze verkocht met een elektrische motor in het achterwiel.

Zo’n 44 jaar eerder reed ik zaterdags op deze bakkersbakbromfiets. Dat ding had een 50cc JLO motor en haalde net 40km/h. Ook de enige bromfiets (van de zaak) waar ik op gereden heb. Zelf ben ik nooit aan een brommer of auto begonnen.

Advertentie

Geplaatst op 2017-10-27, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Ook ik ga alleen maar fietsend door het leven.

    Al vinden velen dit maar vreemd.

    Leuke foto’s, dat weer wel.

    Vriendelijke groet,

  2. Misschien om te verhuizen maar dan nog lekker inhalen zit er niet in.

  3. Als je geen auto hebt lijkt me dit wel handig. Want met een bakfiets hier in Limburg een berg op rijden zie ik niet zitten.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: