Nov-21: Bergerhoutdrukte

Iedere Alkmaarder weet dat de Bergerhoutrotonde een lastig ding is. Vooral auto’s komen er door de vele fietsers bijna niet van af. Als fietser (en op dit moment vooral voetganger) zonder auto zit ik daar niet zo mee.

Wel viel me laatst op dat er nog VVV-bordjes her en der in de stad hangen, zoals deze hiernaast. Die zijn eigenlijk voor de auto’s, ze volgen de grotere wegen. Fietsers hebben meer mogelijkheden, maar die zijn duidelijk niet in deze VVV-bebording verwerkt.

Ik zag zo’n VVV-bordje aan de Vondelstraat. Ook voor de automobilisten is het dan handig om rechtdoor te gaan, via de Bierkade. En zo verder naar de Karpertongarage waar parkeerruimte is. Dat is dichtbij de VVV is die in het Waaggebouw (X op het kaartje er onder) zit.

Maar nee, de wegwijzer stuurde me linksaf de Willem de Zwijgerlaan op en aan het eind daarvan rechtsaf de Kennemerstraatweg richting Molen van Piet. Auto’s mogen daar de binnenstad niet in, dus worden die wederom linksaf gestuurd via de Kennemersingel en Geestersingel om de binnenstad. Logisch, maar wel flink om. Vervolgens belanden op die lastige Bergerhoutrotonde (zie de dikkere paarse lijnen en B op het kaartje).

En daar komen ze niet meer af. Het ‘ontsnappingsbordje’ richting Stadskantoor is volgens streetview ergens tussen juli-2014 en juli-2015 verdwenen en is nog altijd weg.

Kortom mensen met de auto die op deze bordjes vertrouwen komen bedrogen uit. Vooral als je bedenkt dat ik voor het resterende (gestippelde) deel totaal geen bordjes meer kon vinden op streetview. En dat houdt in dat het al mis is sinds 2009 of eerder. Voor een Stadsregering die altijd met touristen bezig is, is dit een flinke blamage.

Het is simpel op te lossen door ze allemaal maar weg te halen. AirBnB’ers regelen het wel buiten de VVV om met hun TomTom.

Opvallend is wel dat de wegwijzers voor voetgangers (dunnere blauwe lijnen) wel behoorlijk goed staan. Alleen betreft het miezerige picogrammetjes, die vanuit een auto niet te lezen zijn.

Fietsers hebben er overigens ook niets aan. Vrijwel iedereen wordt over de Langestraat gestuurd en daar mag al enkele decennia niet gefietst worden.

Advertentie

Geplaatst op 2017-11-21, in Alkmaar, Ximatig en getagd als , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. kan er niet eens een spons worden gehaald over die bemoste verkeersbordjes?

  2. Dat heet dan van het kastje naar de muur sturen. Als ik plaatselijke VVV medewerker was had ik al lang voor gezorgd dat die bewegwijzering in orde was.

  3. @Fialas: Dit is wel een van de ergere en dan metname het afbroken fietsbordje. Die heb ik dus niet voor niets op de foto gelaten. ;-)

  4. @Sjoerd: Ik zal het ook eens doorgeven aan de VVV.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: