Dec-02: Mohammed of Jezus

Net als vele anderen, kijk ik regelmatig naar Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen. Voorlopig kan ik het aanraden, er zitten veel herkenbare zaken in die hooguit een beetje uitvergroot zijn. Misschien kom ik nog eens terug op die serie als ik ‘m helemaal bekeken heb.

In dit blogje gaat het over de hond van Evert:


Evert heeft zijn lobbes ‘Mo’ van Mohammed genoemd. Leuk als ie in het park naar zijn baas moet. Dan roept Evert uit volle borst: “Mohammed!” Op zich geinig. Zo weet ik uit een 35 jaar oudere serie iemand die zijn hond ‘Meneer Jansen‘ had genoemd. Idd ook vanwege het roepen naar de hond waar anderen bij zijn.

Toch vroeg ik me af of de poppen niet aan het dansen zouden zijn als Evert zijn hond ‘Jezus‘ of ‘Jesus’ had genoemd. Volgens mij vind een groot deel van de Nederlanders dat ongepast, ook de niet-kerkelijken.

Raar is het niet. Net als dat veel Arabische mannen Mohammed heten, komt bij de mannen in Spaanstalige landen Jesus veelvuldig voor. In Nederland weet ik er niet van dat een kaaskoppig stel hun kind Jesus of Jezus heeft genoemd. Meertens telt in NL minder dan 5x Jezus of Jesus tegenover 5000x Mohammed. (Eigenlijk schrijven alleen de Nederlanders en Friezen Jezus met een Z in het midden. De rest van de wereld houdt het op Jesus.)

Toen ik een jaar of 7 was, was er maar 1 klein hondje in de buurt en die heette Max.

Geplaatst op 2017-12-02, in RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Inderdaad grappig, die hondennamen. Veel mensen hebben dit idee. God(van dog),Pappa, voornaam van vader of moeder zijn een paar mij bekende voorbeelden.Allemaal met de bedoeling ze in het openbaar heel hard tot de orde te roepen.
    Jezus hoorde ik ook nooit, ik denk dat niemand het durft of eventuele confrontatie niet wil.Wel ken ik iets vergelijkbaars van een paar vrouwen uit een gezin die hun telefoon opnemen met ‘Hallo, met Jezus’. Gegroeid uit ‘Je zus’.

  2. de lieve schildpadkat van mijn buren heet Yeti, naar de Verschrikkelijke Sneeuwman uit de Himalaya. Omdat het sneeuwde toen ze haar kregen. Ik vond die naam niet bij haar passen en heb haar altijd Daisy genoemd.Die kat vindt dat prima.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: