Dec-08: Stamgasten

Het mag duidelijk zijn dat ik dagelijks een paar stevige wandelingen maak. Schijnt goed te zijn voor m’n prostaat-behandeling. De 35 bestralingen zijn achter de rug en ik moet nu het resultaat afwachten. Ik mag halverwege Januari terugkomen voor een PSA bloeduitslag. Maar of dat iets zegt over het effect van bestralen is maar de vraag. (Later meer daarover.)

In elk geval loopt ik vrijwel dagelijks een rondje door De Hout (dus om het ziekenhuis waar ik naast woon) en tref nog regelmatig een paddestoel die op de foto gaat. Het zijn nooit de opvallende rode met witte stippen, maar eerder vleeskleurigen die slecht in het gebladerde te ontdekken zijn. Witte vind je hier ook en die zijn beter te zien. Een echte paddoherfst was het overigens niet. De hoeveelheid is duidelijk minder dan ik hier gewend ben. Als ik zin heb dan speur ik de namen na en voeg die later toe aan m’n

2e Paddo Pagina

Hulp sla ik daarbij zeker niet af. Voorzeggen mag in de reacties. O ja en een setje houdt zich duidelijk op bij boomstammen.

Advertentie

Geplaatst op 2017-12-08, in Alkmaar, Zwammatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 13 reacties.

 1. Elke paddo heeft zijn eigen ideale omstandigheden misschien dat die van de vliegenzwam niet aanwezig zijn op je rondje. Hier genoeg gezien namelijk.

 2. Mijn indruk is dat de grond hier te vochtig is. Veel paddestoelen vinden dat prima, maar die rood met witte houden schijnbaar meer van de drogere (en hogere) duinen.

 3. Veellopen is overal goed voor,zegt mijn huisarts dus waarom niet voor jou.Weer eens wat anders dan fietsen.
  Die stamgasten kunnen elfenbankjes zijn, een kenner weet misschien een betere naam. Vliegenzwammen zien wij ook niet vaak terwijl het hier hoog en droog is.

 4. Lopen is voor mij moeilijk momenteel. Ik vrees dat ik binnen niet al te lange tijd ook met een joystick langs rij..

 5. Ik hoef het erf niet af voor paddenstoelen, bij ons in de voortuin groeien aardsterren.
  Lopen is idd goed voor je, bewegen in het algemeen. Zelfs als je in het ziekenhuis lig, is het credo lopen indien mogelijk, al is het maar naar de kamerdeur bij wijze van spreken.

 6. Hopelijk is de behandeling aangeslagen en heb je het ergste nu achter je gelaten. Sterkte in ieder geval! Helaas kan ik je niet helpen vwb paddenstoelen, ik kan daar alleen maar wat over zwammen en ik neem aan dat je daar niet op zit te wachten… ;)

 7. @FransT: In de categorie Zwammatig geldt zeker geen zwamverbod. ;-)

  Gaat het met je eigen gezondheid inmiddels ook beter?

 8. @Sjoerd: Dat klinkt ook niet best. Ik begreep dat fieten voor jou ook niet gaat. Mogelijk is zwemmen nog iets?

 9. Er is een soortenbank voor paddestoelen, met plaatjes. Maar ik zag eigenlijk niets dat leek op wat ik op de fotopagina heb gezet.

 10. @Bytheway: Een jaar geleden had ik opeens een berg paddestoelen in het padje langs m’n huis. https://ximaar.wordpress.com/2016/11/14/nov-14-de-paddos-rukken-op/ Die zijn dit jaar weggebleven.

 11. Ik duim voor je dat de bestralingen hun goede werk hebben gedaan. Rondje Hout, niks mee, toch? Naar de paddestoelen ga ik nog even speuren.

 12. PFFFFF. Ik ben compleet verdwaald in de paddo’s, maar kom niet tot het gewenste resultaat. Daar moet je blijkbaar echt kenner voor zijn. Jammer, ik had er graag een paar gevonden.
  Eentje misschien de honingzwam. Elfenbankjes zijn er ook in veel soorten en maten.

 13. @Ferrara: Idd lastig. Zelf kwam ik er ook niet goed uit. Ik heb wat namen onder voorbehoud onder enkele foto’s gezet, waaronder je suggesties.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: