Dec-20: FvD-vervolg

Het vorige bericht flapte ik er vrij snel uit. Ik was van plan om over iets totaal anders te bloggen, maar heb daar meer uitzoektijd voor nodig. Ik kan niet zeggen dat het vorige bericht een flutbericht was, maar meer dan een kwartier heb ik niet aan de text besteed. Dat is ook te merken aan de reacties die ik er onder heb gezet. Een reactie was meer een soort vervolg en die heb ik daar dan ook weggehaald, om bij deze een echt vervolgbericht te schrijven.

Ik vind het namelijk opmerkelijk dat het Forum voor Democratie nu ‘zomaar’ een flinke opmars maakt. Iets dat eerder ook al het geval was bij de PVV en de LPF. Mij is het allemaal net iets te toevallig. Ik word daar achterdochtig van. Het kan allemaal toeval zijn, maar ik heb de indruk dat er iets anders aan de hand is. Iets waar ik weinig tot niets over lees. Dat ook niet gaat over migratie, maar eerder over investeringen in militair wapentuig en bijvoorbeeld steun aan Israel en de Amerikaanse Republikeinen.

Vijf jaar geleden schreef ik al iets dat op dit bericht lijkt. Ik verdacht toen de PVV een C-merk te zijn van de VVD. Dwz de grote supermarktketens hebben A-merken en eigen merken, maar ook C-merken voor de mensen die anders naar de Aldi of de Lidl gaan. Euroshopper is een Albert Hein-voorbeeld, maar ook bij de Jumbo zie je vaak helemaal onderin merken die goedkoper zijn dan vergelijkbaar spul bij de Aldi of Lidl. Zo dacht ik destijds dat de VVD met de PVV een andere doelgroep met minder opleiding wilde bereiken. Maar al jaren blijkt dat de VVD niet samen wil werken met de PVV. Daarmee kan je bedenken dat dat inzicht achterhaald is.

Toch is er in mijn ogen wel iets aan de hand met een groep mensen die op de achtergrond werkt en zelf niet in het voetlicht wil treden. Laat ik ze voor het gemak (en met dank aan Marten Toonder) even de BovenBazen noemen. Volgens mij heeft deze groep eerst Pim Fortuyn gesteund, later Wilders en nu Baudet. Het zou me niet verwonderen als Rita Verdonk ook in dit rijtje past. Als het klopt dan zijn het mensen met geld en invloed. Aanvankelijk zullen ze hun steun aan de VVD hebben gegeven, maar vonden ze die partij te soft of kregen ze daar steeds minder invloed.

Toen Leefbaar Nederland werd opgericht ging het mis met hun beoogde lijsttrekker en kwam Pim Fortuyn als een duveltje uit de doos van Pandorra. Fortuyn had zich eerder gemeld bij de grote partijen, maar die moesten niets van hem hebben. Met Pim haal je ook ruzie naar binnen, dus wezen ze hem af. Leefbaar Nederland (Jan Nagel die nu achter 50pus zit) deed dat niet, maar ook daar ging het al snel mis met Pim en die begon zijn Lijst Pim Fortuyn. Die LPF werd volgens mij destijds gesteund door deze BovenBazen. De LPF stemde vervolgens in als het om extra defensie-uitgaven ging. De stemmers op Fortuyn waren de mensen die vaak al jaren niet meer stemden. Door zich af te zetten tegen de bestaande politieke partijen wist Fortuyn deze kiezers over te halen om toch te stemmen, maar dan op hem.

Zoiets gaat niet vanzelf, daar is een bepaalde media-aandacht voor nodig en misschien wel missertjes bij andere partijen. De grootste misser was destijds de lijsttrekker van de PvdA. Ad Melkert hielp door zijn domme gedrag onbedoeld Fortuyn. Daar zullen de BovenBazen niet aan meegewerkt hebben, maar mogelijk aan andere zaken op de achtergrond wel. Fortuyn werd omgelegd om zijn koeienflats en de partij zwakte zonder hem af. Op dat moment kwam ‘zomaar’ Wilders en die kreeg ook binnen no-time een flinke kiezersschare.

Ik vermoed dat de BovenBazen een nieuwe Joker hadden gevonden. Ze bedachten wel om geen leden toe te laten, want leden (en vooral verse zoals bij de LPF) geeft gezeur. Wilders zelf werd van meet af aan afsgeschermd middels bewaking, omdat er mogelijk een aanslag op hem gepleegd zou kunnen worden. Dat kan wel eens een ideetje van die BovenBazen zijn. Zo hebben ze Wilders beter in de tang. Ik heb die opzichtige bewaken immer verdacht gevonden. De PVV gedroeg zich op militaire standpunten niet anders dan de LPF en zo ik het lees gaat Baudet dat met zijn FvD niet anders doen.

Alleen gaf het niet toelaten van leden ook de (in mijn ogen terechte) indruk dat de PVV niet democratisch is. Het is Wilders met zijn PVV na zoveel jaar dan ook niet gelukt om het behoorlijke aantal zetels om te zetten in regeringsdeelname. De PVV verandert ook niet qua standpunt als het om leden gaat. En misschien hadden de BovenBazen de indruk dat ze met Wilders niet verder komen. Dus toen Baudet via het Oekraïne-referendum zijn kop boven het maaiveld uitstak werd die door de BovenBazen gestrikt om het werk van Wilders en Fortuyn voor hen af te maken.

De FvD laat wel leden toe en zal tzt meer kans maken op een regering met de VVD en/of het CDA. De flinke stijging in de peilingen voor deze partij zijn mij eveneens net iets te opvallend. Ik vermoed dus dat de BovenBazen (wie dat ook mogen zijn) inmiddels Baudet helpen en Wilders laten vallen. Het zou mij dan ook niet verwonderen als Wilders met zijn foute PVV-lijsttrekker voor Rotterdam in een opzetje van de BovenBazen is getrapt. Met het gevolg dat een deel van zijn aanhang richting Baudet verkast.

De kans is groot dat deze zogenaamde BovenBazen geen echte vaste groep mensen is, maar gewoon wat individuen die elkaar af en toe vinden als het om deze politieke nieuwkomers gaat. Neemt niet weg dat er volgens mij wel zoiets moet zijn om de geschiedenis te laten verlopen zoals die nu gaande is. Baudet, Wilders en Fortuyn schat ik niet in als mensen die daar zelf toe instaat zijn. Het zou me ook niets verwonderen als er wat Amerikanen deel van uitmaken.

Nederland heeft een flinke economische band met de USA en ons belastingparadijs zal er mee te maken hebben. Het in onze ogen onbegrijpelijke afschaffen van dividendbelasting misschien ook wel. Het is toch vreemd dat die belasting in Duitsland 26% is en wij van 15 naar 0% gaan. Iedereen stond versteld, het stond in geen enkel verkiezingsprogramma. Maar mogelijk waren het deze BovenBazen die Rutte onder druk hebben gezet met het idee dat er anders nieuwe verkiezingen zouden komen met Baudet als winnaar.

Het bovenstaande stuk met een flink complotgehalte bedacht en tikte ik vanochtend. Vervolgens bedacht ik eerst een flinke wandeling te maken. En die 8 km langs wat speciale winkels zorgde ervoor dat ik pas tegen 4 uur weer thuis was. Toen las ik ook een flinke serie twitterberichten over Baudet die in het geheim een ontmoeting had een ‘Amerikaans racist van Alt-right’. Zie daarvoor de De Correspondent.

Je zou dan denken; die Ximaar wordt op z’n wenken bediend. Toch zie ik dat niet zo. Mogelijk hebben Fortuyn en Wilders eerder ook met dergelijke figuren gesproken, maar waren zij er beter in om dat geheim te houden. Zelf denk ik echter dat migratie en racisme eerder wapens zijn voor een hoger doel als economie en/of wapentuig. Maar misschien heb ik dat wel vreselijk mis en dan kan ik over 5 jaar schrijven dat het bovenstaande vermoeden duidelijk onjuist was.

Advertentie

Geplaatst op 2017-12-20, in Kiesmatig, Overmatig en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Zowel Wilders en Baudet worden in grote mate gemaakt door de media, waaronder ook de staatsomroep en de vroeger ‘nette’ kranten. Zijn die dan ook in handen van die Bovenbazen? ik heb nooit begrepen waarom die media de Nazi’s zo pushen. In Duitsland bij voorbeeld doen ze dat helemaal niet.

 2. @Emigrant: Dat is voor mij ook 1 van de vragen waar ik mee zit. Deze heren hoeven maar iets te doen of de media schenken er teveel aandacht aan. Uiteindelijk helpt elke vorm van aandacht, dus zou ik het liever iets minder uitbundig willen zien. Er geldt een mediaregel ‘als wij het niet doen, dan doet de concurrent het’. In mijn optiek kan men het daar niet mee goedpraten. Mogelijk heeft in NL het cordon sanitair van het Vlaams Blok er voor gezorgd dat ze zoveel aandacht schenken. Dwz men vond destijds dat zo’n cordon sanitair niet goed werkte. Maar het kan net zo goed zijn dat die Bovenbazen een flinke vinger in de pap hebben bij de Telegraaf en wat andere media.

 3. Bij de Telegraaf zeker, maar ook bij de Volkskrant, Trouw, NRC en de NOS? Het ziet ernaar uit dat racisme in Nederland breed gedragen wordt. Ook in Duitsland is er veel racisme, maar dat wordt niet door serieuze media gepromoot; integendeel. Nu ja, ze hebben hier wat meer ervaring met Nazi’s natuurlijk.

 4. @Emigrant: Wat een kletskoek als zou dat hier racisme betreffen. Je hebt je eigenaardige wereldbeeld op je eigen site aardig afgeschermd maar hier kan ik je van repliek dienen.

 5. @Emigrant: Zelf zie ik racisme niet als doel van zo’n vermeende groep BovenBazen, maar eerder als een lokkertje (wapen) om een groep kiezers eenvoudig bang te maken zodat heren als Wilders of Baudet stemmen krijgen. Om die reden kunnen dergelijke BovenBazen ook invloed hebben op andere ‘normale’ media als wolven in schaapskleren.

  In Duitsland is de geschiedenis anders verlopen. Hier hebben de aanslagen op Van Gogh en Fortuyn een behoorlijk indruk achter gelaten. Van Gogh werd echter vermoord omdat ie Ayaan Hirsi Ali hielp en niet omdat ie een flapuit was die steeds meer verrechtsste. De aanslag op Fortuyn had niets met racisme te maken, alhoewel teveel mensen Van Gogh en Fortuyn qua aanslagen op 1 hoop gooien.

 6. Ik vrees ook dat de media hier een flinke bijdrage aan leveren, wellicht onderdeel uitmaken van de groep BovenBazen.

 7. Racisme zal niet het hoofddoel zijn, maar wel een graag op de koop toe genomen neveneffect. Doel is verdomming en uitholling van de democratie, zodat de werkende bevolking makkelijker en goedkoper aan het werk gehouden kan worden.

  Ik woon in Duitsland; hier zijn we gewend een racist een racist te noemen en een nazi een nazi. Een van de onbegrijpelijke dingen in het huidige Nederland is voor mij dat daar zo omheen gedraaid wordt. Is het al strafbaar om iemand een racist te noemen? Ik geloof dat zelfs Baudet zich al enige malen als zodanig betiteld heeft.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: