Jan-15: Politiek geKlunder

Afgelopen zaterdag liep ik tijdens een van m’n 3x daagse rondjes langs De Vest en zag daar dit bord =>

Het trof, de klok op de Grote Kerk gaf 12:45 aan en die loopt net als ik goed. Ik liep nog wel even door naar de naast gelegen bieb om daar wat regiokranten door te lezen. Het vaste gezelschap aan de ‘lees’-tafel was present. Een incidentele bezoekster vroeg zich af of deze heren wel lazen, of dat ze er alleen komen voor de gezelligheid.

Dat kan ik met ‘ja’ beantwoorden, maar ik koos ervoor om te zeggen dat deze heren zich aan het opladen waren voor het politiekcafé. Waarschijnlijk was dat nog waar ook, of heb ik ze mogelijk op een idee gebracht. Precies om 5 voor 1 vertrokken ze. Zelf bleef ik nog een kwartier zitten, ik had nog niet alle kranten gehad.

Rond kwart over 1 was ik ook achterin café Klunder, dat bij theater De Vest hoort. Horen deed ik echter niets. Het was nog niet gaande en de technici liepen alle kanten op. Het selecte biebgroepje zat er ook en 1 van hen schijnt op de verkiezingslijst van de komende gemeenteraads-verkiezing te komen. Even later een enorme brom (aardfout) over de luidsprekers. Dat hield maar niet op.

Ook niet toen dit ‘live’-programma van Alkmaar Centraal begon. Ik verstond er geen klap van en daar mijn gehoor goed is, waren er mensen die nog veel minder hoorde. Hier een eigen registratie (25 seconde). Gemor allom en wederom heen en weer darrende technici van Alkmaar Centraal. Schijnbaar kregen ze het niet voor elkaar om het geluid in de zaal bromvrij te krijgen. Dus werd het zaalgeluid maar totaal afgekoppeld en werd mensen gevraagd om stil te zijn.

Na een halfuurtje ben ik afgehaakt. Geen idee wat er werd gezegd. Ik ging thuis wel kijken. Maar thuisgekomen zag ik nix. Op hun online TV-zender stond stilstaand beeld en waren ze -zoals gebruikelijk- plaatjes aan het draaien. Mogelijk was het al voorbij of zonden ze alleen uit via Facebook en daar kom ik niet. Ik wachtte af tot het op hun gewone website beschikbaar zou zijn. Dat gaf ik bijna op. Maar vanochtend, 2 dagen later, was het al zo ver. Nu eens kijken wat onze figuren van de Stadsregering te zwammen hebben.

Advertentie

Geplaatst op 2018-01-15, in Alkmaar, Kiesmatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Geklunder van de bovenste plank dus…

  2. Harrij Smit

    Laat ik nou stiekem hopen dat de bieb waar jij de rustige stamtafel verliet om de wild world van de politiek te doorgronden, de zaakjes wat beter voor elkaar heeft…

  3. Je zou toch zeggen dat zo’n club als Alkmaar Centraal ver voor het aanvangstijdstip de geluidsapparatuur op orde heeft, niet dus.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: