Jan-18: ‘Zeg het of zing het.’

Dat was een veel gebruikte uitdrukking van m’n moeder, als we iets moesten vertellen en als dat even minder lukte. Ze zei dat in m’n lagere schooltijd, maar ook tot ver daarna.

Ik moest er aan denken toen ik 3 hersenprofessoren bij Jinek zag. (Hier het fragment.) Zij vonden dat muziek belangrijk is voor onze hersenen. Daarbij werd een filmpje getoond met een vrouw met afasie na een herseninfarct. Zij kon vrijwel geen woorden vormen. Behalve als er een liedje werd gezongen. Dan lukte het duidelijk beter. Kortom mijn moeder was een halve eeuw geleden haar tijd ver vooruit. ;-)

Advertentie

Geplaatst op 2018-01-18, in RTV-matig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Goed van je moeder, je vergeet dat natuurlijk nooit.
    Ik hoorde het ook van een andere moeder, ze zei het tegen haar zoontje dat stotterde en af en toe niet uit zijn woorden kon komen. ‘Zing het dan.’ Het hielp.
    De professoren weten er natuurlijk veel meer van, ze zijn dan ook geen moederss. ☻

  2. zingend leer je ook heel snel, ik heb mijn zoon die last had met het Engels heel snel engels geleerd door alle liedjes van Harry Belafonte uit te schrijven en met de plaat mee te laten zingen. De orthodoxe joden en de Islam doen het ook, en wij hadden een juf die ons de tafels niet zomaar liet opdreunen, maar ze maakte er liedjes van.Ik was een slechte rekenaar, maar die tafels hebben mij erdoor gehaald.

  3. ik heb je link naar Jinek beluisterd en genoot vna de aanblik van Jeroen Dijsselbloem die ontspannen met de andere tafelgenoten meezong, de enige die moeite had met meezingen was Jinek zelf.Ik denk dat ze teveel in de presentatiemodus zat.

  4. Wat vreemd, als ik zing rent iedereen weg…

  5. De broer van een jeugdvriend stotterde enorm maar hij zong vloeiend en melodieus. (een beetje als Sanne – miss Montreal)

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: