Jan-20: Stormloop met Uitslag

Afgelopen donderdag waaide het behoorlijk. Ik had begrepen dat het na de middag het ergst zou zijn. Dus daar hield ik een beetje rekening mee. Kwam ook wel aardig uit. Om half 3 moest ik in het ziekenhuis zijn voor m’n bloed-uitslag. Tegenwoordig heb ik miezerige pilletjes tegen botontkalking. Die moet ik een uur voor het ontbijt innemen en ik mag dan ook een uur niet liggen en lekker doorpitten. Dus bedenk ik wat anders als ochtendbewegingen.

Kortom rond kwart voor 10 ging ik de deur uit om eens bij het Bierkadepontje te kijken. Dat heeft te maken met een ander tijdelijk fietspontje dat een jaar gaat varen, omdat er een brug wordt vervangen. Onderweg trof ik wat kapotte dakpannen op m’n pad en ik besloot iets verder van de gevels te lopen. Zeg maar midden op straat. We hebben hier veel autoluwe gebieden en dan is dat totaal geen probleem.

Bij het pontje aangekomen zag ik dat zo’n grote glazen deur van een reclamebord was opengewaaid en die stak een stuk over de Bierkade. Het zou niet lang duren of die 2 m2 glas zou aan splinters op de weg liggen. Het was nog een hele tour om hem tegen de wind weer dicht te krijgen, maar daarna klikte die in een slotje en kreeg ik ‘m niet meer open. Het pontje lag gereed, terwijl ik onderweg had bedacht dat ie met dit weer niet zou varen.

Een voetganger liep er op en dat deed ik dus ook maar. 100 seconde later waren we aan de overkant en daar nam het 100 seconde voordat ie weer vertrok met nieuwe passagiers en mezelf. Ik maakte dus een retourtje op kosten van de gemeente en had de gewenste indruk hoeveel tijd zoiets vergt. Vervolgens duurde het lang eer er weer een klant kwam en sprak ik even met de pontbaas. Hij zei dat dit ding goed stevig in het water ligt en daar had ie gelijk in. Achter en voor ons zag ik het water uit het 50 meter brede kanaal omhoog stuiven. Grote golven zag ik niet. Dat kan komen omdat het kanaal daar een flinke S-bocht maakt. Ik had daar een foto van moeten maken, maar op dat moment bedacht ik dat niet. (De pontfoto vond ik nog in m’n archief.)

Vervolgens liep ik weer naar huis en ontbeet. Rond een uur of 13 ging ik onder de douche en ik was op tijd in het ziekenhuis voor de uislag. De radiotherapeut-oncoloog was zeer tevreden, m’n PSA was 0,2 (die moest onder de 1 zijn). Ik krijg dan ook geen 2e Lucrin-injectie en mag me over een maand of 3 melden bij de uroloog. Het bestralen en/of die Lucrin-injectie hebben goed geholpen.

Toen ik naar het ziekenhuis liep was het vrijwel windstil. Later begreep ik dat de storm uit het westen kwam en hier al eerder z’n hoogtepunt had:

Het blauwe balkje geeft de periode aan dat ik m’n rondje liep, Het streepje halverwege geeft het moment aan dat ik op het pontje stond. Zonder het me bewust te zijn liep ik dus tijdens de storm en niet er voor.

Later in de namiddag deed ik een 2e rondje en kwam er toen achter dat grote delen van De Hout verboden waren door omgewaaide bomen. Deze storm was wat dat betreft veel erger dan die van de laatste 10 jaar. Hieronder een boom van circa 100 jaar die ongeveer 30 meter hoog was:

Advertentie

Geplaatst op 2018-01-20, in Alkmaar, Klimatig en getagd als , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 7 reacties.

 1. Goed medisch nieuws dus, gelukgewenst! Binnenkort zit je weer op de fiets.

 2. Mensen moeten weer leren om meer toe te geven aan de natuur, die doet gewoon zijn werk. Al die codes vind ik onzin, de halve tijd komen ze toch niet uit. Gewoon zelf eens naar buiten kijken en beoordelen wat nodig is… Kan het varen dan vaar je, kan het niet stop je toch gewoon even een paar uur. Zo was het vroeger ook…

 3. @Emigrant: Goed dat je dat schrijft. Afgelopen dinsdag heb ik na 8 maanden 6km gefietst. Maar dat viel nog tegen o.m. door de harde wind.

 4. Weer op de fiets, dat moet wennen. Gaat gauw genoeg als je maar niet tegen de storm ingaat.☻

 5. Verheugend nieuws. Van Harte. Deze koers maar aanhouden.

 6. fruttekoek

  Ik ben blij om te lezen dat het weer beter met je gaat. De storm is over, wellicht zit de wind vanaf nu mee.

 7. Fijn dat je een goede uitslag had! Die storm was inderdaad nogal hevig. In Ede veel bomen om, tenminste één dakkapel van een huis gewaaid enzovoort.
  Je zult wel blij zijn dat je het fietsen weer op kunt pakken!

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: