Jan-23: At Your Service

Bij Raamopen las ik dat de website-vertaal-optie van Google nu ook bij WordPress.com te gebruiken is. Ik kon het al van Blogspot en wat andere sites. De Google-vertaal-selector staat in de linker kolom. En dat is maar goed ook. De laatste week heb ik bezopen veel bezoekers uit de USA:

De kans is groot dat die lang niet allemaal Nederlands kunnen lezen. Dat verklaart ook dat ze alleen de voorpagina bezoeken en het dan opgeven.

Het kan natuurlijk ook spam zijn, maar dan maken ze weinig kans. Van een groot deel blokkeer ik de IP-nummers. Dan kunnen ze niet meer reageren en hoef ik ze ook niet in de spambak te bekijken.

Geplaatst op 2018-01-23, in Webmatig en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 10 reacties.

 1. The last week I have drunk a lot of visitors from the USA.
  Dat lijkt me toch niet best.

 2. Hier ook meer dan anders.

 3. Ik zag het idd ok staan maar ik verwacht dat bepaalde bewoording van mij niet goed vertaald gaat worden.

 4. Ik zit niet bij wordpress.com, ik ben hier dus mooi van verschoond gebleven…

 5. Ik heb ook ‘plots’ 49 ‘lezers’ uit de USA

 6. Harrij Smit

  Ik heb dit probleem ook – sinds een maand of vier vijf. Schreef er diverse blogs over – waaronder deze: https://gedachtgedicht.wordpress.com/2017/12/15/who-are-these-americans/ , maar kwam er geen snars verder mee. Mijn voorlopige conclusie is dat het (ro)bots betreft van USA’s Big Brother – op zoek naar??? Zal eens kijken of ik het ook kan dempen met het blokkeren van IP-nrs (met dank voor de tip), want het Amerikanen-bezoek verziekt mijn statistieken en meten is nog altijd weten.

 7. @Sjoerd: Dat vertalen is niet verplicht. Maar als je de ‘spam’ bedoelt, die heb ik dan weer niet op een andere wordpress.com-site. Echt snappen doe ik het dus niet.

 8. In het algemeen word ik niet zo blij van dat vertaalgeval. Het kan een aardig hulpmiddel zijn voor als je niets van een taal begrijpt, maar it can also put you on the wrong leg. ;-)

 9. @Harrij: Ik heb nog gezocht of er meer meldingen zijn er of er iets op het forum van wordpress is gekomen. Maar helaas.

 10. Harrij Smit

  Nog even een aanvulling. Ik denk hiervoor een oplossing te hebben gevonden. Zie mijn blog van vandaag: https://gedachtgedicht.wordpress.com/2018/01/27/en-weg-zijn-die-amerikanen/

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: