Feb-10: America (Twenty-)Second

Ik wil niet de hele tijd over de Olympische kijkdagen bloggen, maar met zo’n eerste uithaal ontkom ik er niet aan. En al helemaal niet als ik zo’n fraai spandoek voorbij zie komen:De beste ‘Amerikaanse’ of beter USA-burger werd 22ste. Dan hebben we het over Carlijn Schoutens, die opgroeide in Heemskerk en nog studeert aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De eerste 7 maanden van haar leven woonde ze in de USA, waar haar ouders tijdelijk studeerden. Kortom een inhuurkracht, die voor 95% Nederlands is.

Maar ja, nu het donkere paard Achtereekte heeft gewonnen en Wüst en De Jong ook een medaille pakten is de maat voor Thomas Bach van het IOC vol. De resterende langebaan schaatswedstrijd worden geschrapt. Schaatsers als Sven Kramer zijn daar overigens niet rouwig om, zie hier.

Nog een kleine aanvulling:
Ik zal niet de enige zijn die het opgevallen is, dat zowel mevrouw Schoutens als ook Achtereekte de voornaam Carlijn hebben. In mijn jeugd kwam die voornaam niet voor. Meertens laat dat zien in deze grafiek:

Carlijn en Karlijn zijn beide rond 1970 gestart. Dus bedacht ik al snel dat dat te maken heeft gehad met Karlijn Tromp, die in dat jaar het levenslicht zag als oudste kind van Jan en Jans Tromp. Jan Kruis en de Libelle hebben het dus op hun geweten.

Advertentie

Geplaatst op 2018-02-10, in Overmatig, RTV-matig en getagd als , , , , , , , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

  1. Ik heb er nog niks van meegekregen. Maar gun ze al het goud.

  2. Echt Speldiaans. hahahaha…☻

  3. Een speling van het lot…, en niet weten hoe je het moest schrijven.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: