Feb-25: KNV(W)B(us/eker)

Vanmiddag trof ik dit 51 jaar oude voertuig op het Waagplein:


Er stond een tafeltje voor met de KNVB-beker. Dat ding zat aan een kabelslot en volgens de bewaking was ie echt. (Het slot of de beker?)

Schijnbaar heeft het met AZ te maken. Die won gisteren thuis in Alkmaar maar nipt van Sparta, de hekkensluiter van de voetbal-competitie. Dat geeft niet de indruk dat ze binnenkort wel ‘eventjes’ de KNVBeker gaan winnen. Daarvoor moeten ze over 3 dagen tegen Twente spelen en daarna tegen de winnaar van Feyenoord-Willem II. Toen ik dat opzocht bleek dat de KNVB ook al met die beker in Tilburg (Willem II) heeft geleurd.

.
.

Hieronder meer foto’s van het VW-busje uit 1967. Een type- en periodegenoot kwam ik 4 jaar eeder tegen op Koningsdag.Ondanks het koude weer zag ik erg veel wandelaars in de stad. Maar die zag je niet op het Waagplein. Of misschien aan de andere kant, waar 30 meter verder een bronzen beeldje staat met hetzelfde doel als de beker.

Advertentie

Geplaatst op 2018-02-25, in Alkmaar, AZ-matig en getagd als , , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 5 reacties.

  1. Aha, het spijlenbusje van Ben Pon… Mooi exemplaar.

  2. En waar is je selfie met beker?

  3. Nostalgie. Een van de zussen kocht er een, was makkelijk om een groot gezin mee te vervoeren. ☺

  4. Ja die bus is veel leuker dan die beker!

  5. fruttekoek

    Mijn ouders hadden vroeger een Vivo winkel en mijn pa bezorgde boodschappen aan huis met zo’n busje. Alleen was dat busje helemaal blauw en begon het kenteken met de letters “AV”; een relatief jonkie dus.

Reaxi - Mailadres hoeft niet. Zie: Ximaar?! ↑↑

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: